вверх  обратно

Символическая пятерка Суперлиги. Версия сайта Суперлиги

27.12.2010
Протягом тижня відбулося вісім матчів чемпіонату Суперліги, за підсумками яких офіційний сайт Суперліги визначає традиційну символічну п’ятірку.
 
Захисники
 
Стівен Бьортт («Дніпро») – 27 очок + 4 передачі + 3.3 підбирання = 22.6 РЕ*.
 
Протягом тижня «Дніпро» здобув три перемоги над трьома непростими суперниками: «Ферро-ЗНТУ», «ДніпроАзотом» й «ОДЕСОЮ». І в кожному матчі ключову роль, як завжди, відіграв Стівен Бьортт. Саме він поховав надії «Ферро» на успіх, коли за три останні хвилини гри із запоріжцями набрав 12 очок (загалом у цьому матчі на рахунку Бьортта 28 очок, 5 передач і 3 підбирання). Крім того, Стівен Бьортт став ініціатором результативного ривка у третій чверті дербі із «ДніпроАзотом», перетворивши разом із партнерами «─2» у «+11» для своєї команди, а в загальному підсумку набрав 15 очок, віддавши при цьому 6 передач. І нарешті, 38 очок американського захисника, котрий у другій чверті поєдинку з «акулами» реалізував 5 триочкових кидків поспіль (!), не залишили жодних шансів «ОДЕСІ».
 
Кертіс Мілледж («Хімік») – 16 очок + 6 підбирань + 5 передач + 3 перехоплення = 24 РЕ.
 
Ключовий виконавець «Хіміка» вкотре довів своє значення для команди в Києві, де южненці здобули довгоочікувану перемогу. Проти «вовків» Кертіс Мілледж відіграв результативно, реалізувавши 7 кидків із гри й обидва штрафних, при цьому надійно відпрацював у захисті, записавши на свій рахунок 6 підбирань і 3 перехоплення, а також роздав 6 передач партнерам.
 
Форварди
 
Денем Браун («Дніпро») – 11 очок + 7 підбирань + 3.3 передачі + 3.3 перехоплення = 17 РЕ*.
 
Денем Браун поступово стає ключовим виконавцем команди Дениса Журавльова. Це й не дивно, враховуючи, який колосальний обсяг роботи канадський форвард виконує протягом кожної гри як у захисті, так і в нападі, при цьому часто перебуваючи в тіні партнерів. Три перемоги, які «Дніпро» здобув цього тижня, були б неможливі без його очок (найрезультативніше Браун провів гру з «ОДЕСОЮ», записавши на свій рахунок 18 балів), підбирань (у матчі із «Дніпроазотом» він встановив особистий рекорд сезону, зібравши 10 відскоків), перехоплень (ще один персональний рекорд у зустрічі з «Ферро» – 6) і результативних передач (6 «асистів» у поєдинку із запоріжцями продублювали досягнення феєричного для Брауна матчу із «Кривбасбаскетом»).
 
Маріо Остін («Дніпро») – 20 очок + 11.3 підбирання + 2.3 передачі = 1 перехоплення = 28.6 РЕ*.
 
В кожній із трьох ігор, які «Дніпро» провів протягом тижня, Маріо Остін записав на свій рахунок по дабл-даблу, ставши разом із Денемом Брауном і Стівеном Бьорттом головним героєм цих зустрічей. Часом здавалося, що американець просто не помічає суперників у боротьбі під щитами, а серед них були Ентоні Джонсон, Вінсент Хантер, Майкл Фрейзер і Станіслав Балашов. Ігри проти запоріжців (24 очка + 12 підбирань + 4 передачі = 33 РЕ) та одеських «акул» (22 очка + 12 підбирань + 3 передачі = 34 РЕ) взагалі стали кращими для Маріо Остіна в нинішньому сезоні.
 
Центровий
 
Майкл Фрейзер («ДніпроАзот») – 14.6 очка + 11 підбирань + 1 блок-шот = 17.6 РЕ*.
 
Останні результати «ДніпроАзоту» свідчать, що Майкл Фрейзер став ключовим придбанням клубу. Потужний канадець одразу ж оголосив про бажання повернути собі першу сходинку в рейтингу ребаундерів Суперліги, а дніпродзержинська команда здобула чотири перемоги в шести матчах за його участю. Зокрема, протягом останнього тижня Фрейзер забезпечив своїй команді необхідну перевагу під щитами у грі з «ОДЕСОЮ», відзначившись 13-ма очками, 9-ма підбираннями та 2-ма блок-шотами, а також зібрав вражаючий дабл-дабл у матчі з «Кривбасбаскетом», записавши на свій рахунок 27 очок і 17 підбирань. Останній показник, до речі, став новим рекордом нинішнього сезону. І лише в дербі з «Дніпром» «бігмен» виглядав не надто переконливо, втім, як і вся команда, яка, схоже, знайшла свою гру.
 
Крім того, варто виокремити наступних гравців:
 
Олександр Липовий («Київ») – 24 очка + 5 підбирань + 3 передачі + 3 перехоплення = 21 РЕ.
 
Тоні Бізаца («Хімік») – 20 очок + 7 підбирань + 1 передача = 21 РЕ.
 
Деметріус Александер («Азовмаш») – 20 очок + 4 підбирання + 1 передача + 1 блок-шот = 21 РЕ.
 
Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.