вверх  обратно

Символическая пятерка Суперлиги. Версия сайта Суперлиги

6.12.2010

Протягом тижня відбулося вісім матчів чемпіонату Суперліги, за підсумками яких офіційний сайт Суперліги визначає традиційну символічну п’ятірку.
 
Захисники
 
Саша Васільєвіч («Донецьк») – 15 очок + 4.5 передачі + 4 підбирання + 1 перехоплення = 19 РЕ*.
 
Плеймейкер донецьких «тигрів» Саша Васільєвіч, другий серед кращих «асистентів» Суперліги (5.4 передачі в середньому за гру), зазвичай перебуває в тіні своїх партнерів. Однак уявити нинішній «Донецьк» без сербського захисника просто неможливо. Протягом тижня донеччани провели два непростих поєдинки – проти «Дніпра» та «Азовмашу», в кожному з яких Васільєвіч був одним із найпомітніших у складі своєї команди. У грі проти дніпрян він записав на свій рахунок 20 очок, 5 підбирань і 2 передачі, причому саме його триочкові кидки в четвертій чверті ледь не подарували «Донецьку» шанс на успіх. У грі проти маріупольців – став автором 10 очок і 3 підбирань, а також 7 разів асистував партнерам.
 
Ростислав Кривич («ОДЕСА») – 24 очка + 5 підбирань + 2 передачі + 2 перехоплення = 23 РЕ.
 
В матчі з «Ферро-ЗНТУ» Ростислав Кривич двічі був влучним із середньої дистанції, 6 разів – із-за дуги (!), а також реалізував обидві свої спроби з лінії штрафних, відзначившись, крім того, 5-ма підбираннями, 2-ма передачами й такою ж кількістю перехоплень. Невипадково, після матчу головний тренер запоріжців Кирило Большаков одним із ключових факторів перемоги господарів назвав саме гру захисника «ОДЕСИ». Відзначимо, що для Ростислава цей матч став кращим у сезоні.
 
Форварди
 
Віталій Коваленко («Київ») – 18 очок + 5.5 підбирання + 1.5 передачі = 16 РЕ*.
 
Кріс Оуенс («Азовмаш») – 19 очок + 12 підбирань + 3 передачі + 2 блок-шоти + 1 перехоплення = 30 РЕ.
 
І Віталія Коваленка, і Кріса Оуенса цього тижня об’єднало те, що обидва грали проти своїх колишніх команд – «Говерли» та «Донецька» відповідно – й обидва провели свої кращі матчі від початку сезону.
 
Віталій Коваленко, котрий до цього був одним із найактивніших у грі проти «Політехніки-Галичини» (14 очок + 7 підбирань), відзначився в Івано-Франківську 22 очками, 4 підбираннями та 2 передачами (21 РЕ).
 
Кріс Оуенс у грі проти «Донецька» записав на свій рахунок дабл-дабл (19 очок + 12 підбирань), відпрацьовуючи і в захисті, і в нападі та ставши врешті-решт автором 30-ти балів рейтингу ефективності (особистий рекорд у сезоні).
 
Центровий
 
Станіслав Балашов («ОДЕСА») – 17 очок + 7 підбирань + 3 блок-шоти + 1 передача + 1 перехоплення = 26 РЕ.
 
Хороший відсоток реалізації двоочкових (6/8) і штрафних (5/6) кидків, а також надійна гра в захисті дозволили Станіславу Балашову із показником 26 балів рейтингу ефективності стати найкориснішим гравцем матчу «ОДЕСА» – «Ферро-ЗНТУ». Приємно, що саме гра українських виконавців визначила результат матчу, який, нагадаємо, «акули» виграли з рахунком 102:90.
 
Також варто відзначити наступних гравців:
 
Олександр Липовий («Київ») – 15 очок + 4 підбирання + 1 передача + 1 перехоплення = 11.5 РЕ*.
Максим Івшин («Азовмаш») – 14 очок (2/2 двоочкових, 3/3 триочкових, 1/1 штрафних) + 4 підбирання + 1 передача = 19 РЕ
В’ячеслав Кравцов («Донецьк») – 7.5 очка + 9.5 підбирання + 2.65 блок-шота + 1.5 передачі = 16 РЕ*.
 
* середні показники за сумою двох матчів.

superleague.ua

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.