вверх  обратно

Символическая пятерка ноября Суперлиги. Версия сайта Суперлиги

3.12.2010

Захисники
 
Рамел Каррі («Азовмаш») – 7 матчів, 17.7 очка + 4 підбирання + 3.6 передачі + 1.7 перехоплення = 19.6 РЕ.
 
Захисник «Азовмашу», котрий очолює список найрезультативніших і найефективніших гравців, а також є кращим «асистентом» своєї команди, перебуває серед лідерів за цими показниками і в Лізі: третій серед бомбардирів, третій серед найкорисніших виконавців і п’ятий за передачами. Протягом листопада діючий чемпіон Суперліги здобув п’ять перемог у семи матчах, і багато в чому такий результат команди, яка переживає зміни на тренерському містку та не може похизуватися довгою лавою запасних, став можливим завдяки грі американця. Невипадково, Рамел Каррі – другий після Кріса Оуенса гравець маріупольського колективу за проведеним на майданчику часом. Кращу свою гру від початку сезону Каррі провів 14 листопада проти «Ферро-ЗНТУ», відзначившись 20 очками, 6 підбираннями, 6 передачами, 3 перехопленнями та 2 блок-шотами й записавши на свій рахунок рекордні 30 балів ефективності.
 
Стівен Бьортт («Дніпро») – 6 матчів, 20 очок + 5.2 передачі + 3.2 підбирання + 0.8 перехоплення = 17 РЕ.
 
В листопаді, порівняно із попереднім місяцем, результативність лідера серед бомбардирів Суперліги дещо впала, зате відчутно зросла кількість передач, які Стівен Бьортт віддав партнерам, завдяки чому він наздогнав за цим показником «політеха» Вільяма Фана, розділивши з ним третю сходинку у списку кращих «асистентів» чемпіонату Суперліги. Значною мірою саме така гра лідера «Дніпра» дозволила його команді здобути п’ять перемог у шести матчах, проведених протягом листопада, серед них – виїзні тріумфи над «Азовмашем» і «Миколаєвом» і домашні перемоги над обома західноукраїнськими колективами. У двох останніх поєдинках – із «корабелами» та «Політехнікою-Галичиною» – Бьортт заробляв по 24 бали рейтингу ефективності, а у грі з «Миколаєвом» ще й віддав 11 передач партнерам, встановивши свій особистий рекорд у нинішньому сезоні.
 
Форварди
 
Ламейн Вілсон («Будівельник») – 6 матчів, 12.7 очка + 4.7 підбирання + 1.5 передачі + 1.3 перехоплення + 1.3 блок-шота = 14.3 РЕ.
 
В шести матчах листопада «Будівельник» здобув п’ять перемог, поступившись лише «Азовмашу». Важливу роль у цих перемогах відіграв форвард столичної команди Ламейн Вілсон, котрий, незважаючи на певну нестабільність (особливо це стосується гри з «ОДЕСОЮ»), залишається найрезультативнішим (12.8 очка в середньому за гру) та найефективнішим (14.8 РЕ) гравцем «Будівельника», а в суперечці кращих «ребаундерів» ділить перше місце із Андрієм Агафоновим (в обох по 4.9 підбирання). Кращі свої ігри в листопаді Вілсон провів проти «Азовмашу» (18 очок + 4 підбирання + 3 перехоплення), «ДніпроАзоту» (13 очок + 7 підбирань + 4 перехоплення + 3 передачі) та «Хіміка» (15 очок + 9 підбирань).
 
Крістіан Бернс («Ферро-ЗНТУ») – 7 матчів, 17.6 очка + 7.4 підбирання + 1.6 перехоплення + 1.1 передачі = 17.7 РЕ.
 
Попри те, що порівняно з попереднім місяцем середні статистичні показники форварда «Ферро-ЗНТУ» в листопаді дещо зменшилися, він продовжив очолювати рейтинг найкорисніших гравців чемпіонату із показником 22.6 РЕ. За підсумками листопада у списку кращих бомбардирів Крістіан Бернс поступався лише Стівену Бьортту, у списку кращих «ребаундерів» – Скотту Моррісону. Тож, незважаючи на не надто переконливі виступи запорізької команди, яка в семи матчах місяця здобула три перемоги, американець залишається найстабільнішим гравцем «феросплавників», підтверджуючи це навіть у програних поєдинках. Кращою в листопаді для Бернса стала гра проти «ОДЕСИ», в якій він відзначився дабл-даблом, набравши 18 очок і зібравши 10 відскоків, до яких додав 3 передачі та 2 перехоплення (26 РЕ).
 
Центровий
 
Ерік Колмен («Говерла») – 8 матчів, 13.9 очка + 7.5 підбирання + 2.5 передачі + 2 блок-шоти = 19.1 РЕ.
 
У складі івано-франківської «Говерли» важко виділити одного яскраво вираженого лідера, втім, якщо брати до уваги показник ефективності, то таким за підсумками листопада, безумовно, може вважатися центровий Ерік Колмен. Поступившись лише одного разу («Дніпру») у восьми матчах, команда Євгена Мурзіна взагалі завершила листопад на мажорній ноті, обігравши протягом трьох днів на виїзді «Азовмаш» і «Донецьк», а Ерік Колмен відчутно покращив свою статистику, порівняно із жовтнем, демонструючи, при цьому, стабільні результати, щоправда, за винятком матчу з БК «Київ». А гра в Миколаєві взагалі стала для американського «бігмена» кращою від початку сезону. Відзначившись дабл-даблом (21 очко + 16 підбирань), а також 5-ма передачами та 4-ма блок-шотами, Колмен записав на свій рахунок рекордні 38 балів рейтингу ефективності та повторив досягнення Кертіса Мілледжа. Попереду лише Стівен Бьортт (42 РЕ) та Артем Швець (43 РЕ).
 
Крім того, слід відзначити наступних гравців:
 
Боян Бакіч («Кривбасбаскет») – 8 матчів, 17 очок + 3.8 підбирання + 1.8 передачі = 15.9 РЕ.
 
Алан Вігінс («Політехніка-Галичина») – 7 матчів, 14.7 очка + 8.1 підбирання + 1.6 передачі + 0.7 перехоплення = 16.4 РЕ.
 
Юріца Жужа («Кривбасбаскет») – 7 матчів, 15.4 очка + 5 підбирань + 1.6 передачі = 17 РЕ.

superleague.ua

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.