вверх  обратно

Чемпионат Украины: Превью 7-го тура

26.11.2010

В суботу, 27 листопада, та в неділю, 28 листопада, відбудуться матчі сьомого туру Чемпіонату України з баскетболу.
 
Дніпропетровське «Динамо» (6 перемог/2 поразки) в матчах із «Кременем-КНУ» (4 перемоги/4 поразки) спробує повернути собі лідерство у групі А. У свою чергу, в разі успіху кременчуцька команда зможе наблизитися до динамівців чи зрівнятися з ними за кількістю перемог.
 
Крім того, КТУ проведе двоматчеву дуель із сусідом по турнірній таблиці (в обох команд по 2 перемоги та 6 поразок) «Коксохім-Сталлю».
 
Ще більш цікаві протистояння обіцяють два ігрові дні і у групі Б, де зустрінуться команди з лідируючої трійки – «Вінницькі Зубри» (7 перемог/3 поразки) та «Волиньбаскет» (9 перемог/1 поразка).
 
У свою чергу, чернівецька «Стріба» (1 перемога/9 поразок) прийматиме ще одного аутсайдера «Тернопіль-ТНЕУ» (жодної перемоги в десяти матчах).
 
І нарешті, «Черкаські Мавпи», які очолюють групу, зіграють із рівненським «Пульсаром».
 
На старті Чемпіонату України матч між «Черкаськими Мавпами» та «Пульсаром» теоретично розглядався б у якості центрального. Принаймні, гру чемпіона Вищої ліги та клубу, який перебрався з Суперліги, було б логічно охрестити таким гучним статусом. Однак зараз «пульсарівці», судячи з їх результатів, переживають далеко не кращі часи. Завдання номер один, яке стоїть перед командою з Рівного, – віднайти та виховати якісну молодь. Зважаючи на це, у рівненчан доволі низький віковий ценз – лише троє гравців команди старші 22-х років (Ковалевський, Кузмінець, Артимович). Якщо замінити в цьому тріо прізвище Кузмінця на молодого Гусаківського, то отримаємо ту невелику кількість гравців, яка разом із клубом цьогоріч перебралася з Суперліги до Чемпіонату України.
 
Зважаючи на це, нестабільний старт «Пульсару» в першості аж ніяк не виглядає дивним. З десяти матчів команда з Рівного виграла п’ять. Особливо болючим можна назвати фіаско у стартовому матчі Чемпіонату, коли «Пульсар» на власному майданчику поступився «СпортЛіцею» – 43:79. Цікаво, що цієї суботи та неділі рівненчанам може знову завдати клопоту один із головних винуватців тієї перемоги – Павло Цьопич. Саме в сьомому турі очікується дебют Павла за «Черкаські Мавпи», до речі, цю процедуру в черкаському клубі захисник пройде вже втретє у своїй кар’єрі.
 
Втім, як би важко «Пульсар» не запрягав, команда Михайла Переверзія зуміла-таки розігнатися. Так, в останньому турі вона двічі переконливо розібралася зі «Стрібою», яка перманентно підсилює свій склад. Причому, в першому матчі «Пульсар» вперше зумів набрати понад сто очок в сезоні – 102:87. Головною одиницею в нападі пульсарівців є знайомий черкаській публіці наддосвідчений В’ячеслав Ковалевський. Форвард «Пульсару», котрий минулий сезон розпочинав у складі «Мавп», майже в кожній грі цього сезону набирає більше 20 очок і, тим самим, є одним із найрезультативніших гравців чемпіонату.
 
В’ячеслав Ковалевський, гравець БК «Пульсар»:
«Я не можу сказати, що матч проти «Мавп» для мене буде дуже принциповим, так, я виступав за цю команду в минулому сезоні, однак я провів у ній лише кілька місяців, а з того складу залишилося 2-3 виконавці. Звісно, мені дуже хочеться обіграти черкаську команду, але більше з тих міркувань, що це лідер групи. Останнім часом мені вдається показувати непогану статистику, я пов’язую це із досвідом, адже на відміну від нашої молоді, все ж чимало грав у Суперлізі, а там, самі розумієте, швидкості значно вищі».
 
Не зможе допомогти найближчим часом Ковалевському ще один відомий форвард із Рівного – Андрій Артимович. В одного з лідерів команди важкий перелом кисті. Натомість два дні тренується з «Пульсаром» Ілля Шемосюк, який нещодавно припинив співпрацю з «Кривбасбаскетом». Щоправда, Ілля, швидше за все, тренується з командою задля підтримки форми і в очікуванні кращих пропозицій, а не для того, щоб знову одягнути форму «Пульсару».
 
Щодо картини гри «Пульсару», то вона, як і в усіх молодих команд, доволі нестабільна. Можна сказати, що найслабшою ланкою рівненчан, напевно, є передня лінія команди. Якщо вболівальники «Пульсару» десь можуть нарікати на нестабільність їх передньої лінії, то великі «Черкаських Мавп» навпаки відіграють ключову роль у стартових матчах сезону. Про це красномовно свідчать і цифри статистики, зважаючи на які, три перші місця за кількістю набраних очок посідають виконавці, що грають на позиціях 4-го та 5-го номерів. Лідером команди за кількістю набраних очок є Сергій Мякінін, який у середньому за гру набирає 13 очок та виконує 5 підбирань. Сам же форвард незадоволений власною статистикою, каже, що в ідеалі хотів би підібратися до своїх минулорічних показників у білоруській Суперлізі – 22 очка та 8 підбирань!!!
 
Сергій Мякінін, гравець БК «Черкаські Мавпи»:
«До цього суперника потрібно добре готуватися. «Пульсар» у минулому сезоні виступав у Суперлізі, й цьогоріч у його складі вистачає кваліфікованих виконавців. Зважаючи на пропущений тур, ми мали двотижневу перерву, протягом якої готувалися до цих матчів. Своєю статистикою я поки що незадоволений. У минулому сезоні була поставлена непогана планка, на яку мені потрібно рівнятися в Черкасах».
 
Мякініну в цьому турі потрібно буде попрацювати і за себе, і за Максима Шепіля, котрий нещодавно переніс пневмонію. До тренувань форвард «Мавп» ще не приступав, тож у суботу та неділю черкащани змушені будуть обходитися без свого снайпера. У клубі сподіваються на те, що далекобійність форварда зможуть замінити своєю підтримкою вболівальники, яких команда чекає в ПС «Будівельник».
 
Передматчеві коментарі наставників обох команд:
 
Володимир Холопов, головний тренер БК «Черкаські Мавпи»:
«Пульсар» – це команда з традиціями, а якщо в колективі є стрижень, ця команда в будь-якому матчі грає з повною самовіддачею. В нас був час підготуватися до цих ігор і розібрати суперника, можна сказати, що до гри підходимо у всеозброєнні. Єдина кадрова проблема стосується хвороби Максима Шепіля, нещодавно він переніс пневмонію. Щодо нашого новачка Павла Цьопича, то він готовий дебютувати за команду. На тренуваннях він виглядає непогано, до того ж серйозної перерви у виступах в Чемпіонаті України в нього не було».
 
Михайло Переверзій, головний тренер БК «Пульсар»:
«Ми дуже серйозно налаштовуємось на матчі проти «Черкаських Мавп», однак сказати, що це якісь особливі ігри, я не можу. Для нас важливий кожен поєдинок – чи то зі «СпортЛіцеєм», чи з «Волиньбаскетом», чи з «Черкаськими Мавпами». В цьому сезоні у нас амбітні цілі – створити нову команду, і разом із тим давати можливість проявити себе рівненській молоді. Стартом сезону я, м’яко кажучи, незадоволений: ми втратили чимало очок у тих матчах, де не мали права це робити. Отож, зараз нам потрібно виправляти ці помилки та грати на перемогу в кожній грі».

ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.