вверх  обратно

Символическая пятерка месяца. Версия сайта Суперлиги

2.11.2010

Жовтень, протягом якого команди-учасниці чемпіонату Суперліги подарували багато яскравих і несподіваних результатів, добіг кінця, тож офіційний сайт Суперліги визначає символічну п’ятірку місяця*.
 
Захисники
 
Кертіс Мілледж («Хімік») – 9 матчів, 14.6 очка + 6.1 передачі + 4.6 підбирання + 3.1 перехоплення = 19.8 РЕ.
 
Кертіс Мілледж став справжньою знахідкою для «Хіміка». В той час як команду в першому колі чемпіонату Суперліги лихоманить, гра американського захисника викликає лише загальне захоплення. Невипадково, саме Кертіса, лідера команди за набраними очками, результативними передачами, перехопленнями та рейтингом ефективності, було обрано новим капітаном «Хіміка». Найкращу свою гру захисник южненського клубу провів 21 жовтня проти «Політехніки-Галичини», відзначившись 28 очками, 14 передачами, 8 перехопленнями, 7 підбираннями та 38 балами рейтингу ефективності, ледь не повторивши рекорд Стівена Бьортта.
 
Луїс Флорес («Донецьк») – 9 матчів, 17.7 очка + 4.2 передачі + 3 підбирання + 1.1 перехоплення = 17.4 РЕ.
 
Починаючи з першої гри нового сезону проти «Ферро-ЗНТУ», що відбулася 25 вересня, «Донецьк» здобув дев’ять перемог у дев’яти матчах чемпіонату Суперліги. Найкращий бомбардир донеччан за підсумками переможної серії, а також другий за ефективністю після Ясміна Хукіча та другий за передачами після Саші Васільєвіча гравець команди Луїс Флорес демонструє не лише чудовий відсоток реалізації двоочкових кидків, а й неймовірну холоднокровність під час виконання штрафних. Невипадково, Саша Обрадовіч, попри активну ротацію складу, надає найстабільнішому гравцю своєї команди більше часу на майданчику, ніж іншим підопічним.
 
Форварди
 
Ясмін Хукіч («Донецьк») – 9 матчів, 15.3 очка + 6.1 підбирання + 2 передачі = 18.6 РЕ.
 
Ясмін Хукіч – головний снайпер команди, її найефективніший гравець, другий за результативністю після Луїса Флореса та другий за підбираннями після Хуана Едвардса виконавець «Донецька». Кращу свою гру словенець провів проти «ОДЕСИ» на початку жовтня, записавши тоді на свій рахунок 27 очок (7/8 двоочкових, 4/7 триочкових, 11/15 штрафних), 5 підбирань, а також по 3 перехоплення та передачі, й відповідно – 34 бали рейтингу ефективності.
 
Крістіан Бернс («Ферро-ЗНТУ») – 9 матчів, 21.6 очка + 9.7 підбирання + 2.3 передачі + 2.1 перехоплення = 26.3 РЕ.
 
Форвард «Ферро-ЗНТУ» чотири рази протягом жовтня опинявся в символічних п’ятірках тижня, встановивши своєрідний рекорд. Втім, це й не дивно, адже американець своєю яскравою грою змусив уболівальників запорізького клубу забути про втрату Чарльза Томаса. Крістіан, котрий наразі очолює перелік найефективніших гравців і кращих «ребаундерів» Ліги, а в списку бомбардирів поступається лише Стівену Бьортту, став справжнім лідером «Ферро». Лише тричі в дев’яти матчах його результативність падала нижче позначки у 20 очок, а у п’яти із них він записав на свій рахунок дабл-дабл. Також Бернсу належить третій показник ефективності в сезоні (37 РЕ), продемонстрований у феєричному поєдинку з «Дніпром», у якому він перевів гру в овертайм і загалом відзначився 27 очками та 11 підбираннями.
 
Центровий
 
Скотт Моррісон («Політехніка-Галичина») – 10 матчів, 16.1 очка + 9.5 підбирання + 2.8 передачі + 1.3 блок-шота = 22 РЕ.
 
Надійний, стабільний, ефективний – все це про центрового львівської «Політехніки-Галичини» Скотта Моррісона. Як би не лихоманило команду, котра протягом вересня-жовтня здобула лише три перемоги в десяти матчах, гра американця не могла викликати жодних нарікань. Лідер команди за очками, зібраними відскоками, блок-шотами та її найкорисніший гравець перебуває і серед кращих за цими показниками в Лізі, зокрема поступаючись за ефективністю та кількістю підбирань лише Крістіану Бернсу. Найкращу свою гру Моррісон провів у Києві, проти підопічних Віталія Чернія, не лише відзначившись дабл-даблом (23 очка + 11 підбирань) і набравши 35 балів рейтингу ефективності, а й продемонструвавши при цьому вражаючу реалізацію – 8/8 двоочкових і 8/8 штрафних.

superleague.ua

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.