вверх  обратно

БК "Донецк" - "Химик" (после матча)

27.10.2010

Віталій Усенко, в.о. головного тренера БК «Хімік»:
- Не будуть шукати виправдання на стороні – ми програли другу половину за всіма статтями. Якщо до перерви ми діяли як команда, і на боротьбу було приємно подивитися, то у другому таймі склалося враження, що гравці не повірили в те, що відбувається, в те, що вони можуть грати на рівних з лідером. Якщо в першій половині вони атакували з моїми підказками, то після зміни було важко докричатися до баскетболістів, котрі не чули навіть розігруючого. Звідси – метушня, тому другу жахливу з нашого боку половину не хочеться навіть коментувати.

- По-вашому, збої в роботі табло були на руку суперникові?
- При секундомірі, що зупинився, а збої в його роботі почалися ще у другій чверті, доводилося кричати через весь майданчик, а диктор оголошує російською, так що не всі чули та розуміли підказки. Звідси й сумбур у виконанні американців, котрі за звичкою дивилися на час та губилися. Краще б годинник вимкнули взагалі.

- Чому сьогодні жодної хвилини на майданчику не провів Лука Дрезга?
- Нічого з цим гравцем не сталося. Просто, сьогодні на цю позицію переглядали іншого легіонера – Сміта, а українці Кольченко й Кальніченко в першій половині зіграли досить вдало. Я вирішив, що пересмикувати та міняти гравців немає жодного сенсу.

- У заявці «Хіміка» з'явився нігерійський форвард Патрік Окафорд, він уже приїхав?
- Поки в розташуванні команди нових баскетболістів немає, нігерієць буде, але зараз чекаємо «великого» американця, який має приїхати на перегляд в кінці жовтня або в перших числах листопада.

Станіслав Завадський, гравець БК «Хімік»:
- Складно коментувати програний матч, адже в першій половині боролися з «Донецьком»на рівних. Вдалося виконати тренерську установку – не дозволили зіграти «великим» суперника. А от після великої перерви щось трапилося, і наша команда посипалася, почали програвати підбір, втратили лідерство. До того ж, занадто багато пропустили дальніх кидків. З усього цього і склалася перемога «Донецька».

- Проблеми із секундоміром і табло вплинули на твою гру?
- Я помітив ці проблеми із секундоміром лише в четвертій чверті, коли ми програвали вже з різницею в 15 очок. Важко сказати, як годинник, що зупинився, впливає на кожного баскетболіста.

Саша Обрадовіч, головний тренер БК «Донецьк»:
- Днями в одному з інтерв'ю мене запитали: чому я рідко посміхаюся після виграшних матчів. Сьогодні можу відповісти: я незадоволений якістю гри. Легше аналізувати переможний матч, коли немає негативної атмосфери від поразки. Проте моя тренерська філософія дещо відрізняється від того баскетболу, який сьогодні був на майданчику. Ми спробували нову структуру гри. На мою думку, кращою в нинішньому сезоні стане не найшвидша команда, а та, яка буде показувати розмірену спокійну гру з чіткою системою. Я задоволений досягнутим результатом, за що хочу подякувати гравцям і вболівальникам. Залишається тільки сподіватися, що якість гри буде підвищуватися від матчу до матчу.

- В першому таймі «Донецьк» не контролював темп і намагався цілеспрямовано зривати атаки суперника за рахунок порушень правил?
- Так, до перерви ритм був зовсім не той, і це мені дуже не подобалося. А ось у другій половині ми поліпшили захист, завдяки чому супернику вдалося забити лише 26 очок – це хороший показник. Безумовно, добре б мати баланс між першим і другим таймами. Ми досягнемо цього протягом сезону, а поки не вдається. Що мене ще сильно турбує, так це велика кількість невимушених втрат.

- Ви задоволені грою основного центрового «Донецька» Кравцова?
- Він може та повинен грати набагато краще. Поки що йому не вистачає динаміки, немає жорсткості в контактній грі, немає агресії в силовій боротьбі. Кравцов повинен поліпшити свою гру й показники в наступних матчах. Так, він гарно забиває зверху, це подобається глядачам, але я чекаю від нього не тільки цього. Він здатний на більше.

- Табло, що відмовило, створило масу проблем?
- Аж ніяк не допомогло нам виграти, це точно. Я повинен бачити час і кількість фолів у кожного, щоб керувати командою, проводити ротацію, брати тайм-аути. Це заважало не тільки мені, але й супернику. Виконувати свої обов'язки без цієї інформації непросто, думаю, в майбутньому все в цьому питанні буде добре.

Вадим Мякінін, гравець БК «Донецьк»:
- Перший тайм пройшов на рівних, а в перерві тренер знайшов потрібні слова, щоб налаштувати команду, розмова була серйозною. На початку другої половини забили кілька триочкових, відчули впевненість і спіймали свою гру. Наприкінці просто дотиснули суперника. Я дуже радий, що набрав свої перші очки в матчі Суперліги, і вдячний наставнику за довіру.

- Було внутрішнє відчуття, що сьогодні граєте з останньою командою ліги?
За першими двома чвертями я б так не сказав. «Хімік» грав непогано, і незрозуміло, чому ця команда посідає останнє місце.

superleague.ua

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.