вверх  обратно

Символическая пятерка Суперлиги. Версия сайта Суперлиги

25.10.2010

Протягом тижня відбулося чотирнадцять матчів чемпіонату Суперліги, за підсумками яких офіційний сайт Суперліги традиційно визначає символічну п’ятірку.
 
Захисники
 
Рамел Каррі («Азовмаш») – 20.3 очка + 6 підбирань + 4.3 передачі + 1 перехоплення + 1 блок-шот = 24.3 РЕ**.
 
Попри те, що «Азовмаш» зазнав двох поразок у трьох матчах, які команда Сергія Заваліна зіграла протягом тижня, Рамел Каррі провів усі три поєдинки на своєму звично високому рівні, демонструючи напрочуд стабільну гру. Саме Рамел став ініціатором «камбеку» маріупольців у Львові, реалізувавши три поспіль триочкові кидки наприкінці третьої чверті та ледь самотужки не переломивши хід матчу, а загалом у його активі 22 очка, 7 передач і 4 підбирання. Результативно американський захисник провів і домашню зустріч із «ДніпроАзотом», записавши на свій рахунок 20 очок, 4 передачі та по 2 підбирання й перехоплення. І нарешті, у грі проти «Хіміка» Каррі оформив перший для себе в нинішньому сезоні дабл-дабл (19 очок + 10 підбирань), а також встановив особистий рекорд ефективності – 26 балів.
 
Кертіс Мілледж («Хімік») – 15 очок + 9 передач + 5.6 підбирання + 4.6 перехоплення = 25.3 РЕ**.
 
Кертіс Мілледж став справжньою знахідкою для «Хіміка». В той час як команду на старті сезону лихоманить, гра американського захисника, котрий часто тягне весь южненський колектив на собі, викликає лише захоплення, тож, невипадково, саме Кертіса було обрано новим капітаном «Хіміка». Навряд чи це буде перебільшенням, якщо сказати, що в четвер, у поєдинку з «Політехнікою-Галичиною», американець, повністю виправдовуючи надану йому довіру, приніс своїй команді першу перемогу в сезоні, оформивши дабл-дабл (17 очок + 14 передач + 8 перехоплень + 7 підбирань), і ледь не повторив рекорд Стівена Бьортта, набравши 38 балів рейтингу ефективності. Став він найрезультативнішим (22 очка + 7 передач) і найкориснішим гравцем (28 РЕ) у складах обох команд і у грі з «Будівельником», що відбулася кількома днями раніше. Навіть у матчі з «Азовмашем», набравши лише 6 очок, лідер Ліги за передачами та перехопленнями був звично корисним, відпрацьовуючи в захисті та організовуючи атаки команди.
 
Форварди
 
Джонні Дюкс («ДніпроАзот») – 18.5 очка + 10.5 очка + 3 передачі + 2.5 перехоплення = 23.5*.
 
Після низки поразок на старті сезону «ДніпроАзот» на цьому тижні порадував своїх уболівальників, обігравши двох не просто сильних суперників, а чемпіона Суперліги «Азовмаш» і бронзового призера чемпіонату та володаря Кубку Суперліги «Ферро-ЗНТУ». Причому, першого – на виїзді, в Маріуполі. В обох поєдинках чудову, а головне – надійну та стабільну, гру продемонстрував форвард Джонні Дюкс. Його 16 очок, 8 підбирань і 4 перехоплення разом із триочковими кидками Максима Балашова та дабл-даблом Сергія Горбенка стали запорукою успіху «азотівців» у грі з «Азовмашем». А в матчі проти «Ферро-ЗНТУ» американець не лише оформив дабл-дабл (21 очко + 13 підбирань + 4 передачі), провівши свою кращу гру в чемпіонаті, а й потішив уболівальників красивими моментами, як, приміром, данком, після якого й було встановлено остаточний рахунок зустрічі.
 
Хуан Едвардс («Донецьк») – 15.5 очка + 9.5 підбирання + 1 перехоплення = 19 РЕ*.
 
«Донецьк» залишається єдиним учасником чемпіонату Суперліги, що йде турнірною дистанцією без поразок. Багато в чому успіх команди зумовлений збалансованим складом, одну із ключових ролей у якому відіграє Хуан Едвардс, котрий ділить із Ясміном Хукічем перше місце у списку кращих «ребаундерів» та посідає четверту сходинку в рейтингу найефективніших виконавців «Донецька». Зазвичай Хуан Едвардс діє ефективно, але при цьому залишається в тіні партнерів, втім, цей ігровий тиждень став винятком. У непростому матчі з «Говерлою» американець, чиї кидки та вдалі дії під щитом у другій половині дозволили переломити хід поєдинку, набрав 14 очок, додавши до них 8 підбирань. Ще більш успішно для донецького клубу та форварда склалася гра з «Дніпром», у якій Едвардс відзначився дабл-даблом: 17 очок + 11 підбирань, провівши поки що свою найкращу гру в чемпіонаті.
 
Центровий
 
Скотт Моррісон («Політехніка-Галичина») – 18.6 очка + 8.6 підбирання + 1.3 перехоплення + 1.3 блок-шота + 1 передача = 25.3 РЕ**.
 
Протягом тижня «Політехніка-Галичина» зазнала однієї поразки – від «Хіміка», та здобула дві перемоги – над «Азовмашем» і «Києвом». Успіхами львівська команда завдячує як своїй швидкій задній лінії, так і центровому Скотту Моррісону, котрий наразі перебуває на третій сходинці серед кращих «ребаундерів» і найефективніших гравців Суперліги, а також є найкориснішим виконавцем своєї команди. Надійний у захисті та ефективний у нападі, двадцятичотирирічний американець став одним із героїв поєдинку з «Азовмашем», відзначившись 20 очками та 9 підбираннями, із показником 16 РЕ був найефективнішим гравцем своєї команди у програному матчі в Южному, а в Києві, у грі проти підопічних Віталія Чернія, відзначився дабл-даблом (23 очка + 11 підбирань) і набрав 35 балів рейтингу ефективності, продемонструвавши при цьому вражаючу реалізацію – 8/8 двоочкових і 8/8 штрафних.

superleague.ua

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.