вверх  обратно

Чемпионат Европы. (U-16). Сборная Украины вернулась в дивизион А

15.08.2010

Обігравши у півфіналі Чемпіонату Європи (Дивізіон «В») команду Словенії з рахунком 83:81 (22:19, 31:18, 17:18, 13:26),  кадетська чоловіча збірна України (U 16) повернулася в еліту європейського баскетболу.

Відкривши рахунок у матчі та ведучи рівну боротьбу, ближче до середини дебютної чверті українці віддали ініціативу Словенії. Суперник цим скористався, намагаючись вирватися вперед, але підопічні Андрія Харчинського відновили паритет, а на останніх секундах десятихвилинки триочковий у виконанні Данила Зуйкова повернув лідерство Україні – 22:19. Долю ж матчу фактично було вирішено у другій чверті, протягом якої наші хлопці набрали 31 очко (по 8 пунктів занесли до свого активу Володимир Герун і Данило Зуйков). Таким чином, на велику перерву команди пішли за рахунку 53:37 на користь збірної України.
У третьому періоді українці дозволили супернику відіграти один пункт, впевнено ведучи поєдинок до перемоги. Однак протягом останніх десяти хвилин матчу, який з огляду на регламент турніру фактично перетворювався на фінал, словенці продемонстрували справжній бійцівський характер. Завдяки чудовій реалізації триочкових, суперник за двадцять секунд до фінальної сирени скоротив розрив у рахунку до одного очка – 81:82. Данило Зуйков реалізував один штрафний із двох, зменшивши загрозу. Натомість виснажені словенці не зуміли належним чином організувати останню атаку – Алексєй Ніколіч, котрого партнери виводили на удар, не влучив із-за дуги.

Найрезультативнішим гравцем у складі України вже звично став Володимир Герун, котрий цього разу відзначився дабл-даблом: 25 очок + 13 підбирань. 17 очок, 6 передач і 5 підбирань на рахунку Данила Зуйкова . Станіслав Кудря став автором 12 очок і 9 підбирань. Крістіан Луговцов заніс до свого активу 11 очок.
В неділю, 15 серпня, на підопічних Андрія Харчинського очікує заключна гра Чемпіонату Європи з Чехією, однак, незалежно від її результату, до Дивізіону «А» проходять обидва переможці 1/2 фіналу. Втім, сподіваємося, що повернення в еліту європейського баскетболу українці відсвяткують і перемогою в турнірі, тим більше, що чехів в Естонії наші хлопці вже обігравали.

ukrbasket.net

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.