вверх  обратно

Ирина Щипакина: "Сборная готовится с огромной самоотдачей"

10.08.2010

В суботу, 14 серпня, національна жіноча збірна України матчем проти Німеччини розпочинає відбір до Чемпіонату Європи 2011 року. Днями ж команда провела два виїзних спаринги з командою Латвії, які закінчилися з рахунком 60:38 та 64:63 на користь суперниць. Ірина Щипакіна, головний тренер національної жіночої збірної України, прокоментувала результати товариських ігор з латвійськими баскетболістками, а також розповіла про те, в якому стані її підопічні підходять до гри з Німеччиною:

«Попри поразки, в матчах зі збірною Латвії команда зіграла краще, ніж у попередніх іграх, виявила характер… Наразі ми тренуємося в оптимальному складі, жодних змін не плануємо. Останніми до тренувань збірної приєдналися Олександра Приступа та Ольга Мазніченко.

Єдине, що спека не дозволяє реалізувати всі плани, пов’язані з підготовкою. В залі дуже парко, й дівчата ризикують отримати тепловий удар. Тому обсяг роботи, який було заплановано, реалізувати повністю просто неможливо, що й стало нашою найбільшою проблемою. А загалом, всі працюють добре, команда готується до старту кваліфікації з великою самовіддачею.

Вже в суботу ми розпочинаємо кваліфікаційний турнір до Чемпіонату Європи. Щодо найближчого суперника – Німеччини, то знаємо, що команду посилили дві баскетболістки. Одна з них – Лінда Фрьоліх, котра нещодавно підписала контракт з іспанським «Рос Касарес». Взагалі, склад збірної Німеччини доволі сильно змінився порівняно з попереднім роком. Слідкували ми й за товариськими іграми Німеччини протягом липня, зокрема за двома останніми поєдинками з Румунією, які німкені програли, й за липневими матчами з Туреччиною, Нідерландами та Бельгією. В принципі, у змаганнях такого рівня легких суперників не буває. Наше завдання – грати, доводити, на що ми здатні, та проявляти себе».

ukrbasket.net

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.