вверх  обратно

Cборная Украины прибыла в Сараево

5.08.2010

4 серпня вдень національна чоловіча збірна України з баскетболу прибула до Сараєво, де в четвер, о 19.45, зустрінеться з місцевою командою у другому матчі відбору до Чемпіонату Європи 2011 року.

Дві години перельоту з Києва до Відня, година очікування та дуже короткий рейс з Австрії до аеропорту Сараєво – й нашу збірну зустріла вже давно забута приємна прохолода. Під ескортом місцевої поліції, котрий зекономив Україні щонайменше півгодини переїзду з аеропорту, наша команда дісталася дуже комфортного та затишного готелю.
Після перепочинку збірна України, знову під ескортом поліції, вирушила на тренування до місцевого палацу спорту, що був збудований до зимової Олімпіади 1984 року та приймав змагання з хокею й фігурного катання. Споруда, що вміщує 10000 глядачів, здається, не ремонтувалася з того часу, так само як і паркет, котрий здивував своїм станом всю українську делегацію.

Під час тренування Україна дуже багато часу відвела на відпрацювання комбінацій, а також намагалася відчути місцеві кошики.

Що цікаво, поки чотири учасники групи «В» з’ясовували між собою стосунки у стартових матчах кваліфікації до Чемпіонату Європи 2011 року, п’ята збірна – Боснії та Герцеговини – отримала кілька додаткових днів на підготовку до домашнього матчу з Україною, залишаючись такою собі «темною конячкою». Втім, товариські матчі, у яких боснійці взяли участь протягом липня, дозволяють скласти приблизне уявлення про те, в якій формі наші суперники підійшли до вирішальних поєдинків.

В останніх трьох іграх підопічні Сабіта Хаджича, котрий повернувся на пост головного тренера, змінивши Менсура Байрамовіча, зазнали двох поразок і здобули одну перемогу. Програвши Австрії з рахунком 64:79 та Чорногорії – з рахунком 81:86, у ще одному поєдинку з географічним сусідом боснійці взяли реванш – 80:76. У всіх згаданих поєдинках стабільну гру продемонстрував Генрі Домеркант, у лідерських якостях котрого сумніватися не доводиться. Хоча Сабіт Хаджич може зробити вибір на користь іншого натуралізованого американця – Джея Бремера, котрий у збірній уже дуже давно, однак з різних причин, переважно через травми, постійно пропускає відповідальні поєдинки. Доволі результативним були й Едін Бавчіч, і добре знайомий українським уболівальникам Кенан Байрамовіч. До речі, ще один екс-гравець БК «Київ» Ратко Варда також готовий допомогти своїм партнерам у грі з командою України. Приєднався до боснійської збірної й інший зірковий баскетболіст – форвард «Каха Лабораль» Мірза Телетовіч. Саме перелічені виконавці, ймовірно, і будуть лідерами своєї команди не лише в іграх з Україною, а й протягом усього відбірного циклу.

ukrbasket.net

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.