вверх  обратно

"Ферро" начал подготовку к сезону

23.07.2010
Минулого четверга, о 10-й ранку, коли липневе сонце вже відчутно припікало, на одному з найстаріших запорізьких стадіонів «Локомотив» розпочалося перше тренування бронзових призерів чемпіонату і володарів Кубка чоловічої Суперліги – баскетболістів «Ферро-ЗНТУ».

Окрім «аборигенів» команди – Олександра Рибалка, Якова Змитровича, Станіслава Овдєєнка, Артема Чемякіна і Олександра Шапошникова, на бігових доріжках стадіону можна було побачити велику групу новачків, переважно молоді, які перебувають у клубі на перегляді. Керував тренуванням Кирило Большаков, а допомогали йому Дмитро Щиглинський і Єгор Большаков-молодший, який дебютує в ролі третього тренера.

— Це спеціальне втягуюче тренування, що має засвідчити, в якій формі зараз знаходяться гравці, — розповідає Кирило Большаков. – Вони отримували завдання на період відпустки, і більшість із них виглядає непогано. У всякому разі, з великим старанням працює Саша Шапошников, якого нам так не вистачало наприкінці минулого сезону. З ногами в нього, здається, проблем немає, а в якому стані плече після операції, побачимо на ігрових тренуваннях. Щодо капітана команди Олександра Рибалка, в якого були відхилення в серцевій діяльності, то він пройшов курс лікування й весь час перебуває під контролем нашого лікаря Андрія Семенова. До тренувань він приступив за окремою програмою, тож судити про його стан зможемо через десять днів. Невдовзі до нас має приєднатися Георгій Кондрусевич, а на Кевіна Тіггса і Вінсента Хантера чекаємо 12 серпня.

— Наскільки відсотків зараз укомплектована команда?

— Нам не вистачає двох американських легіонерів, першого і п’ятого номерів, із якими ми зараз ведемо переговори.

— Як сплановано підготовчий період?

— Ми маємо провести два цикли фізичної підготовки: до кінця липня – в Запоріжжі, у серпні – в Алушті. На цей збір візьмемо дванадцять гравців, у тому числі – й кількох молодих баскетболістів, що добре зарекомендували себе в турнірі дублерів. До речі, резерву керівництво клубу, як і торік, приділяє великої уваги. В ідеалі, нам хотілося б мати такий же укомплектований за позиціями дубль, як «Дніпро», БК «Київ», «Хімік». Не повинен гравець зростом 198 см виконувати в резервному складі функції центрового. Інакше він не зможе після переходу в «основу» вписатися в амплуа форварда.

Після втягуючого тренування на стадіоні баскетболісти перейшли до спорткомплексу ЗНТУ, де відбулася контрольна гра між тими гравцями, що торік захищали кольори дублюючого складу, і потенційними новачками команди.

— Втрати у нас незначні, — розповідає старший тренер дублерів Олексій Рева. – Завершив ігрову кар’єру і перейшов на тренерську роботу до СДЮШОР № 12 капітан команди Кирило Вікторів. Кістяк команди – 19 – 20-річні гравці – зберігся. А на перегляд ми запросили 12 молодих баскетболістів із Києва, Донеччини, Харкова… Основний етап підготовки до сезону дублюючий склад «Ферро-ЗНТУ» проведе в Приморську.

Під час контрольної гри серед новачків можна було побачити не тільки необстріляних юнаків, а й, приміром, екс-гравця національної збірної Віталія Бойка, за плечима якого виступи за МБК «Миколаїв», «Кривбасбаскет»…

На моє запитання щодо передсезонної ігрової підготовки президент БК «Ферро-ЗНТУ» Валерій Елькінсон відповів так:

— Ближче до початку сезону наша команда має взяти участь щонайменше в трьох турнірах, один із них буде присвячений памяті колишнього директора заводу феросплавів Вячеслава Гаврилова й проходитиме 10 – 12 вересня в Палаці спорту ВАТ «ЗАБ».

bcferro.com.ua
Добавил: McGhee
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.