вверх  обратно

Национальная баскетбольная сборная Украины начала подготовку к Евробаскету-2011

2.07.2010
Національна чоловіча збірна України з баскетболу розпочала підготовку до Євробаскета 2011

Національна чоловіча збірна України з баскетболу розпочала підготовку до Чемпіонату Європи  2011.  Перший тренувально-навчальний збір вітчизняної дружини відбувається у місті Южному (Одеська обл.).  Наразі у  таборі національної збірної перебуває 13 баскетболістів:  Кирило Фесенко,  Андрій Агафонов, Максим Корнієнко, Максим Пустозвонов,  Артем Швець, Костянтин Глазирін,  Дмитро Глєбов, Ігор Зайцев, Олексій Онуфрієв, Денис Лукашов, Дмитро Забірченко, Микола Вільховецький та Ростислав Кривич.  Решта кандидатів у чоловічу збірну приєднається  до команди згодом.

Віталій Черній – головний тренер чоловічої збірної України з басктеболу: « Наразі у таборі збірної тренується 13 гравців. З попереднього списку який я оголошував до нас точно не приєднається Олександр Шапошніков, має проблеми зі здоров’ям Олександр Рибалко. По Артуру Дроздову – зараз цей гравець займається пошуком команди, ми з ним спілкувалися і поки я точно не можу сказати, чи з’явиться він у збірній. Олексій Печеров, Сергій Гладир та Сергій Ліщук мають приєднатися до команди згодом».

Кирило Фесенко: «До збірної приїхав з великим бажанням працювати, зараз на тренуваннях викладаюся максимально. Новий тренер перевіряє нас, оцінює нашу форму і можливості. Попереду півтора місяці тренувань, на пік форми ми маємо вийти  перед офіційними іграми -  на початку  серпня. Поки що оціню свої фізичні кондиції  на «задовільно» З вчорашнього дня я  вільний агент, окрім зацікавленості зі сторони Юти маю ще декілька пропозицій з інших команд НБА, тож можу сказати, що наступного сезону точно гратиму за океаном».

Ростислав Кривич: «Ми отримали чудові умови для тренувань – це стосується проживання, харчування, тренувального процесу загалом, тож залишається одне – працювати і показувати результат.   Наразі я маю попередній контракт з БК «Азовмаш», аби підписати повноцінну угоду я маю пройти медогляд.»

Олексій Онуфрієв:  « Атмосфера в команді зараз просто чудова. Якщо порівнювати з минулим роком, то зараз тренерський штаб набагато більше уваги приділяє фізичній підготовці.  Наприкінці сезону у мене була невелика травма і зараз я потрохи входжу в форму.»

Тренувально-навчальний збір в Южному триватиме 2 тижні ( з 25 червня по 7 липня), потім же команда під керівництвом Віталія Чернія вирушить до Мінська на товариський турнір. Також у програмі підготовки української збірної до Чемпіонату Європи 2011 значиться товариський турнір у Тбілісі, та  2 спаринги з командою Латвії.   

Нагадаємо,  з 2 по 29 серпня чоловіча збірна України візьме участь відбірних  Чемпіонату Європи 2011. За путівку на фінальну частину Євробаскет 2011 вітчизняна команда позмагається зі збірними Боснії та Герцеговини, Великобританії , Угорщини, Македонії.

 
Прес-служба ФБУ
Добавил: Max
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.