вверх  обратно

Символическая пятерка Суперлиги. Версия сайта Суперлиги

29.03.2010

Захисники
 
Патрік Спаркс («Говерла») – 21.5 очка + 4.5 підбирання + 4 передачі + 3 перехоплення = 18.5 РЕ*.
 
На тижні «Говерла», яка бореться за путівку до плей-офф, здобула дві вкрай потрібні перемоги. Одну з них – над безпосереднім суперником «Політехнікою-Галичиною», іншу – над «Києвом». В обох перемогах важливу, якщо не ключову роль відіграв Патрік Спаркс, котрий не лише переграв своїх візаві, а й став найрезультативнішим і найефективнішим гравцем івано-франківців за підсумками двох матчів. І навіть два невлучні штрафні наприкінці гри з «Києвом» не можуть применшити його внесок у загальний успіх команди Євгена Мурзіна, яка наблизилася до заповітної вісімки.
 
Джейсон Кроу («Дніпро») – 18 очок + 9 передач + 5.5 підбирання + 3.5 перехоплення = 21 РЕ*.
 
Не менш важливі перемоги здобув і «Дніпро», обігравши «Київ» та «ОДЕСУ». В матчі з киянами Кроу не лише стягував на себе всі сили господарів, а й вдало організовував гру партнерів, віддавши зрештою 11 передач. У грі з «ОДЕСОЮ» саме американський плеймейкер організував фінішний спурт команди, коли за хвилину до фінальної сирени «акули» зуміли наблизитися до суперника на цілком досяжну відстань у шість очок. Однак сім поспіль набраних балів Кроу дозволили дніпрянам святкувати перемогу із десятиочковою різницею. Загалом у цьому матчі на рахунку американця, котрий вийшов переможцем із «дуелі» зі своїм співвітчизником Джеррелом Блессінгеймом, 25 очок, 7 підбирань, 7 передач і 5 перехоплень.
 
Форварди
 
Мартінас Андрюкайтіс («Дніпро») – 16.5 очка + 8.5 підбирання = 17.5 РЕ*.
 
Не менш важливу роль у двох перемогах своєї команди відіграв і Мартінас Андрюкайтіс. В матчі з «Києвом» литовський форвард не зумів продемонструвати своє звичне вміння атакувати кошик суперника здалеку, проте на двох із Аароном Петтвеєм повністю виключив із боротьби передню лінію «вовків», насамперед упоравшись із В’ячеславом Кравцовим. У протистоянні з «ОДЕСОЮ» Мартінас був не настільки результативним, однак записав на свій рахунок дабл-дабл: 12 очок + 11 підбирань.
 
Річард Гуін («Будівельник») – 19 очок + 5 підбирань + 2 блок-шоти + 1 передача + 1 перехоплення = 22 РЕ.
 
В Южному «Будівельник» здобув нелегку перемогу, а Річард Гуін продемонстрував свої лідерські якості. Американець був абсолютно точним з лінії штрафних (3/3) і середньої дистанції (5/5), а також реалізував половину загальнокомандних триочкових – 2. Ще по одному в Андрія Малиша та Халіда Ель-Аміна. Саме гра американського форварда дозволила київській команді провести на рівних із южненцями першу половину матчу, а потім знайти в собі сили, щоб переломити хід поєдинку.
 
Центровий
 
Юріца Жужа («Кривбасбаскет») – 23 очка + 7 підбирань + 2 передачі + 1 перехоплення = 27 РЕ.
 
Принцип ротації, що його застосовує Звєздан Мітровіч, рідко кому із гравців «Кривбасбаскета» дозволяє претендувати на місце у п’ятірці. Один із тих, хто цього заслуговує в першу чергу, – центровий Юріца Жужа. В суботу проти «Азовмашу» досвідчений хорват провів кращу гру в сезоні, перегравши потужних опонентів у боротьбі під кільцем і записавши на свій рахунок рекордні 23 очка та 27 балів рейтингу ефективності.
 
* середні статистичні дані за підсумками двох матчів.

ukrbasket.net

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.