вверх  обратно

Кубок Суперлиги. "Ферро-ЗНТУ" - БК "Киев" (после матча)

15.03.2010

"Ферро-ЗНТУ" - обладатель Кубка Суперлиги

Чарльз ТОМАС, гравець «Ферро-ЗНТУ»:
"Я пишаюся своєю командою, хоча ніяк не можу повірити, що все скінчилося. Ми приїхали у стан "ворога" й обіграли дві київські команди. Тому я щасливий! Перемога означає для мене дуже багато. А найприємніше те, що ми не були фаворитами, починаючи цей турнір. Щодо протистояння з «великими» «Києва», то ми розуміли, що гра буде контактною, що не завжди вдасться домінувати під кільцем, тому я поклався на власну різнобічність, зокрема – вміння грати на відстані від кільця".

Кирило БОЛЬШАКОВ,головний тренер БК «Ферро-ЗНТУ»:
"Звичайно, ми приїхали до Києва не відпочивати, але ніхто не міг передбачити, що повернемося з Кубком. Першим кроком на шляху до трофея стала наша перемога над «Будівельником». А коли вчора другий півфінал завершився на користь БК «Київ», ми майже не мали сумнівів у сьогоднішній перемозі. Проти киян маємо дві зброї, але оскільки це не остання наша гра з ними, називати їх я не буду. Гадаю, всі, хто бачив матч, розуміють, про що я. Єдине, що після вчорашньої гри значно молодший суперник встиг краще відновитися, тож використати цю зброю довше, ніж протягом перших чотирьох хвилин, а потім лише наприкінці поєдинку, ми не могли… Наші «великі» – Томас і Хантер – швидше третій і четвертий номер, польові гравці, яких ми штучно заграємо під щитом. Але в цьому й полягає їх сила. А Бьортт, якого ми підбирали, перш за все, за класом, звичайно, не вписувався у гру команди. Проте перевчити його просто неможливо, та й непотрібно, тож залишається використовувати його сильні сторони. Кияни грали прекрасно, але, як і в будь-якої команди, у них є слабкі місця, які ми сьогодні використали. Гадаю, в плані характеру ми поза конкуренцією, однак, якщо говорити про майстерність, то в цьогорічній Суперлізі ми аж ніяк не головні фаворити".

В’ячеслав КРАВЦОВ, гравець БК «Київ»:
"«Ферро» – дуже важкий суперник, насамперед за рахунок своєї надзвичайної працелюбності. Запоріжці просто неймовірно викладалися на майданчику… Всередині матчу нам вдалося вирівняти гру й навіть вийти вперед, однак досягти більшого завадило те, що ми грали досить обмеженим складом і нам потрібно було дати відпочинок. Натомість «Ферро» спіймало свою гру, втекло у швидкий прорив – те, що вони найкраще вміють, і зупинити їх було вже неможливо. Титул MVP, я думаю, дістався мені за рахунок дій у захисті – підбирань, блок-шотів. Проте без Кубку він для мене нічого не означає".

Віталій ЧЕРНІЙ, головний тренер БК «Київ»:
"Хочу подякувати нашим уболівальникам, число яких збільшується з кожною грою, і моїм хлопцям за вихід до фіналу. Також хочу привітати «Ферро-ЗНТУ» з перемогою! За рівної гри, про що свідчить і статистика, нам завадили юнацький запал, юнацькі емоції, з якими ми не впоралися. Перед грою я вказував на те, що запорукою успіху запоріжців є активна робота під кільцем. Тому перед командою було поставлено завдання – перш за все, виграти щит, виходити під м’яч, тікати за рахунок швидких проривів, за рахунок раннього нападу... Але багато сил було витрачено в півфіналі, тому сьогодні ми не змогли постійно дотримуватися такого стилю гри. Так, якість сьогоднішньої гри була не надто високою, однак, гадаю, навіть програвши, ми зробили крок уперед. Життя продовжується, попереду – ігри чемпіонату. Ми будемо рости, рухатися вперед".

ukrbasket.net

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.