вверх  обратно

Символическая пятерка Суперлиги за февраль. Версия сайта Суперлиги

3.03.2010

Пропонуємо Вашій увазі символічну п’ятірку лютого за підсумками матчів, які були зіграні в рамках чемпіонату та Кубку Суперліги.
 
Захисники
 
Джейсон Кроу («Дніпро»)
 
Чемпіонат Суперліги – 17.2 очка + 8.2 передачі + 3.8 підбирання + 2.8 перехоплення = 20.4 РЕ.
 
Протягом лютого «Дніпро» провів п’ять ігор в рамках першості Суперліги, здобувши чотири перемоги, одну – над «Грифонами», і три – над прямими конкурентами за місце у плей-офф. І жодному із суперників команди Дениса Журавльова, окрім «Кривбасбаскета», не вдалося зупинити лідера дніпропетровців Джейсона Кроу. У грі з «Хіміком» американець записав на свій рахунок дабл-дабл, а також віддав 11 передач партнерам, встановивши новий рекорд нинішнього сезону в чемпіонаті. Ще один дабл-дабл (13 очок + 10 передач) на його рахунку в матчі з «Миколаєвом». А останні два поєдинки продемонстрували, що розігруючий «Дніпра» вийшов на пік форми – в обох випадках до повторення результату матчів із «корабелами» та южненцями Джейсону Кроу не вистачило однієї передачі. Гра проти «Говерли», в якій американець вже протягом першої десятихвилинки реалізував 5 із 5 триочкових кидків, а в підсумку записав на свій рахунок 30 очок, 9 передач і 6 підбирань (32 РЕ), взагалі стала для нього кращою у чемпіонаті.
 
Джеррод Хендерсон («Будівельник»)
 
Чемпіонат Суперліги – 17 очок + 4.5 передачі + 4.3 підбирання + 1.3 перехоплення = 16.3 РЕ.
 
Кубок Суперліги – 15.5 очка + 4 підбирання + 3 передачі + 0.5 перехоплення = 17.5 РЕ.
 
В лютому Джеррод Хендерсон вкотре довів, що може не лише чудово взаємодіяти з Халідом Ель-Аміном на майданчику, а й замінити в разі потреби лідера команди. Удвох із Ель-Аміном вони вже в першому матчі третього етапу Кубку Суперліги проти «Політехніки-Галичини» практично забезпечили столичній команді вихід  до «Фіналу чотирьох». Три наступні гри – матч-відповідь Кубку Суперліги проти львів’ян і поєдинки з «Миколаєвом» і «Пульсаром» у чемпіонаті – Джеррод також провів на своєму звично високому рівні. Однак найбільше випробування для «Будівельника», що втратив через травму основного плеймейкера, припало на дві виїзні гри із «ДніпроАзотом» і «Ферро». І команда, і Джеррод Хендерсон витримали удар. У Дніпродзержинську захисник киян відзначився 24 очками та 8 підбираннями, а крім того, перевів гру в овертайм, реалізувавши штрафний на останній секунді. Взяв він і безпосередню участь у перемозі над «Ферро-ЗНТУ», записавши на свій рахунок 14 очок, 8 передач і 5 підбирань.
 
Форварди
 
Максим Пустозвонов («Київ»)
 
Чемпіонат Суперліги – 18.7 очка + 4 підбирання + 1.7 передачі + 1 перехоплення = 14.7 РЕ.
 
Кубок Суперліги – 16 очок + 7 підбирань + 0.5 передачі = 14.5 РЕ.
 
Двічі протягом лютого форвард БК «Київ» опинявся у п’ятірці тижня. Першого разу – коли саме його результативна гра в матчі-відповіді третього етапу Кубку Суперліги з «Миколаєвом» допомогла команді вийти до «Фіналу чотирьох». Вдруге – за підсумками гри проти запорізького «Ферро-ЗНТУ», яку кияни провели без одного зі своїх лідерів – В’ячеслава Кравцова. Однак уже після першої половини підопічні Віталія Чернія лідирували з рахунком 53:31, а капітан «Києва», який провів один із найкращих поєдинків у чемпіонаті, записав на свій рахунок 17 очок, додавши ще десять у двох наступних чвертях.
 
Чарльз Томас («Ферро-ЗНТУ»)
 
Чемпіонат Суперліги – 22 очка + 10.5 підбирання + 1.3 передачі + 1 перехоплення = 23.3 РЕ.
 
Кубок Суперліги – 20.5 очка + 11 підбирань + 2 передачі + 1 перехоплення + 1 блок-шот = 23.5 РЕ.
 
Впевнено пройшовши южненський «Хімік» на шляху до «Фіналу чотирьох» Кубку Суперліги та здобувши чергові перемоги в чемпіонаті над «Політехнікою» і «Грифонами», «Ферро» поступилося двом столичним командам – «Києву» та «Будівельнику». Однак Чарльз Томас у лютому демонстрував таку ж яскраву та результативну гру, як і раніше, зібравши три дабл-дабла в шести матчах. А в зустрічі з «Будівельником», яку лідер запоріжців мужньо догравав із серйозною травмою, набрав рекордні для себе 35 очок рейтингу ефективності й ледь не повторив свій найкращий показник за кількістю зібраних відскоків.
 
Центровий

 
Деніел МакКлінток («Миколаїв»)
 
Чемпіонат Суперліги – 24.4 очка + 11.2 підбирання + 3 блок-шоти + 1.2 передачі = 32.4 РЕ.
 
Кубок Суперліги – 18.5 очок + 11 підбирань + 3 блок-шоти + 1.5 передачі + 1 перехоплення = 26 РЕ.
 
Попри виліт із Кубку Суперліги, в чемпіонаті «корабели» здобули три перемоги у п’яти матчах, поступившись лише «Будівельнику» та «Дніпру». А Деніел МакКлінток, який у лютому тричі опинявся серед номінантів тижня, демонстрував воістину феєричну гру, записавши на свій рахунок по дабл-даблу в обох кубкових матчах з БК «Київ», а також встановивши особистий рекорд у грі з «будівельниками» (34 очка, 13 підбирань і 44 РЕ). Більше того, у протистоянні з «Політехнікою-Галичиною» центровому МБК «Миколаїв» до тріпл-дабла не вистачало трьох блок-шотів. Ну й нарешті, у двох останніх зустрічах із «Хіміком» та «ОДЕСОЮ» підопічні Валентина Берестнєва здобули дві важливі перемоги, а до вже традиційного дабл-дабла у грі з южненцями, Деніел МакКлінток, який став найкориснішим гравцем лютого, додав 22 очка, 9 підбирань і 5 блок-шотів у матчі з одеситами.

ukrbasket.net

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.