вверх  обратно

Чемпионат УПБЛ. Определена символическая пятерка недели

22.02.2010
Сьогодні ми вперше представляємо на ваш розсуд  п’ятірку гравців ліги, які найкращим чином проявили себе минулого тижня. Хочемо одразу відзначити, що ми не претендуємо на істину в останній інстанції. Наш вибір, як часто буває в подібних рейтингах, доволі умовний: це стосується як розподілу на позиції, так і гравців. Адже не можна коректно порівняти їх у різних умовах, різних матчах. До того ж, не всі команди провели рівну кількість ігор. І тим не менш, ми щоразу будемо намагатися бути якомога об’єктивними.

Захисники

Девінея Пейн
Статистика: 1 гра, 24 очки (9/14 – двоочкові, 6/9 – штрафні), 7 підбирань, 3 передачі, РЕ – 27.

Після не надто вдалих поєдинків у лютому як для американки, так і для «Динамо», Пейн видала добру гру. Причому, у виїзній зустрічі з «Козачкою», яка либонь розраховувала на перемогу. Дей нарешті проявила свої лідерські якості: такі, які чекає від неї Володимир Рижов-молодший.

Тетяна Панченко
Статистика: 3 гри, у середньому: 13,3 очки (4/5 – двоочкові, 1,7/5 – триочкові, 1/1,3 – штрафні), 3 підбирання, 2,3 передачі, РЕ – 16,3.

«Козачка» за складом, за іменами дуже досвідчена команда. Панченко – одна з тих, хто за будь-яких умов буде боротися до кінця, намагатися завести своїх партнерок. Цього тижня вона у трьох матчах не тільки заробила непогану статистику, а й допомогла своїй «Козачці» здобути дві перемоги. Особливо відзначимо її старання у грі з «Франківськом».

Форварди

Маринела Агаларєва
Статистика: 1 гра, 14 очок (5/13 – двоочкові, 0/2 – триочкові, 4/4 – штрафні), 11 підбирань, 3 передачі, 4 перехоплення, РЕ – 20.

Так само, як і Пейн, болгарка провела певне найкращий матч за останній час. Разом з американкою Агаларєва з самого початку гри з «Козачкою» почали бомбадувати її кошик, активно працювати в захисті, на підбираннях. До речі, Маринела зібрала 11 відскоків – це її найкращий показник у сезоні.

Ірина Расторгуєва
Статистика: 1 гра, 27 очок (3/4 – двоочкові, 7/9 – триочкові, 0/1 – штрафні), 9 підбирань, 1 передача, РЕ – 32.

Расторгуєва стала не тільки кращою баскетболісткою у складі обох команд за набраними очками і рейтингом ефективності, а й стала співавторкою переможного спурту «Донбасу» у матчі з «Южною Пальмірою». Саме тоді, коли одеситки вийшли вперед 15:14, Ірина відмітилися двоочковим з фолом (який вона не реалізувала), а за 24 секунди закинула дальній. Від цього удару господарки так і не оговталися, відпустивши дончанок вперед.

Центрова

Оксана Письменник

Статистика: 2 гри, у середньому: 23 очки (8/17,5 – двоочкові, 1,5/2,5 – триочкові, 2,5/3 – штрафні), 8,5 підбирань, 1,5 передачі, РЕ – 18.

Зізнаємося, що тут ми вагалися між двома Оксанами: досвідом Письменник та молодістю Кисильової. Тим більше, що у очній дуелі у п’ятницю «Козачка» останньої здолала «Франківськ». Утім, все ж таки Кисильовій все ще бракує стабільності, до того ж у разі чого її можуть підмінити досвідчені партнерки. А Письменник для «Франківська» значить дуже багато: вона справжній лідер на майданчику. Однак не завжди її майстерність допомогає команді. Минулого тижня «Франківськ» святкував, утім, одну перемогу над одним з конкурентів – «Орланом».

womenbasket.com.ua
Добавил: McGhee
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.