вверх  обратно

Символическая пятерка Суперлиги. Версия сайта Суперлиги

8.02.2010

Пропонуємо Вашій увазі символічну п’ятірку тижня за підсумками матчів, які були зіграні в Кубку та чемпіонаті Суперліги.

Захисники

Халід Ель-Амін («Будівельник») – 26.5 очка + 5.5 передачі + 5.5 підбирання + 4.5 перехоплення = 29 РЕ*.

Американський плеймейкер «Будівельника» відіграв важливу роль у двох перемогах, здобутих командою на тижні. У вівторок, в рамках першого матчу третього етапу Кубку Суперліги, кияни впевнено обіграли львівську «Політехніку-Галичину», а Халід Ель-Амін став ініціатором вирішального ривка своєї команди у третій десятихвилинці, набравши в підсумку 25 очок, а також організувавши не одну ефектну атаку партнерів. У грі з «Миколаєвом» саме влучні кидки американця в дебютній чверті не дозволили «корабелам» піти у відрив, а його 28 очок, 6 передач і 5 підбирань стали вагомим внеском у чотирнадцяту перемогу «Будівельника» в чемпіонаті.

Ростислав Кривич («Говерла») – 26 очок + 5 підбирань + 3 передачі + 2 перехоплення = 29 РЕ.

Ростислав Кривич в першому ж матчі за свою нову команду, сповна відпрацював щедрі аванси, видані йому напередодні, принісши «Говерлі» перемогу в Рівному. Шість влучних триочкових кидків українця фактично поховали надії «Пульсара» на перемогу. Невипадково, наставник івано-франківців Євген Мурзін після гри виглядав надзвичайно задоволеним формою Ростислава, ще раз пов’язавши із ним сподівання на вихід у плей-офф.

Форвард

Мартінас Андрюкайтіс («Дніпро») – 30 очок + 9 підбирань = 33 РЕ*.

Після очної зустрічі у Дніпропетровську «Дніпро» наблизився до «Хіміка» на відстань в одну перемогу. Окрім звичних лідерів дніпрян, важливу роль у переможному рахунку матчу з южненцями відіграв центровий Аарон Петтвей, з яким клуб підписав контракт уже наступного дня. Але головною дійовою особою на майданчику того вечора був Мартінас Андрюкайтіс, котрий в одній лише другій чверті записав на свій рахунок 13 очок, а загалом набрав 30 балів, зокрема п’ять раз поціливши кільце суперника з-за дуги. Причому, до дабл-дабла литовському форварду, який провів свій найкращий матч у сезоні, не вистачило лише одного підбирання.

Центрові

Хасан Різвіч («Азовмаш») – 18 очок + 12.5 підбирання + 2.5 блок-шота + 1.5 передачі = 30 РЕ*.

У вівторок «Азовмаш» несподівано легко переміг «Одесу» в першому матчі третього етапу Кубку Суперліги. В суботу так само легко підтвердив статус фаворита у грі з «Грифонами». В обох поєдинках п’ятий номер маріупольців Хасан Різвіч вкотре довів, що невипадково вважається одним із найкращих центрових вітчизняної першості, зібравши два дабл-дабла – 15 очок + 14 підбирань і 21 очко + 11 підбирань відповідно. Крім того, 26 очок рейтингу ефективності в матчі Кубку з «Одесою» та 34 у грі чемпіонату з «Грифонами» стали найкращими показниками словенця в кожному зі згаданих турнірів.

Деніел МакКлінток («Миколаїв») – 24.5 очка + 12.5 підбирання + 1.5 передачі + 1.5 блок-шота + 1 передача = 32.5 РЕ*.

«Миколаїв» на тижні зазнав двох поразок, однак і суперники в команди Валентина Берестнєва були серйозні – «Київ» у Кубку та «Будівельник» у чемпіонаті. Один із тих, хто аж ніяк не заслуговував на такі результати, – центровий «корабелів» Деніел МакКлінток, на рахунку якого по дабл-даблу в кожній грі, а також рекордні 44 бали рейтингу ефективності у протистоянні з «Будівельником». Більше – 49 очок РЕ – набирав лише Кхалід Ель-Амін у жовтневому матчі проти «Хіміка».

* Середні статистичні показники за підсумками двох матчів.

ukrbasket.net

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.