вверх  обратно

Наталья Мелентьева - MVP недели женской УПБЛ

31.01.2010
Лише п’ять матчів відбулося цього тижня у рамках чемпіонату жіночої УПБЛ. «Донбас» на власному майданчику з різницею у 25 очок виграв у «Політех-Баскета» (94:69) і «Франківська» (82:57). «Луганські ластівки» також у рідних стінах завдали поразок «Франківську» (86:75) і «Політех-Баскету» (73:68). І нарешті «Дніпро» в Одесі не залишив шансів «Южній Пальмірі» (93:69).

За підсумками цих поєдинків удруге поспіль та втретє протягом сезону MVP тижня стала форвард «Донбасу» Наталія Мелентьєва. Таким чином уперше в історії УПБЛ одній баскетболістці вдалося здобути звання MVP тижня тричі за сезон. І це при тому, що чемпіонат ще навіть не перетнув свій екватор. Нагадаємо, минулого сезону двічі найкращими гравцями тижня визнавалися Оксана Ющенко, Джоі Клайберн та Олена Гришина, а у нинішньому сезоні двічі поспіль офіційний сайт ліги відзначав Катерину Римаренко. Також додамо, що саме Мелентьєву відвідувачі нашого сайту назвали кращим придбанням міжсезоння серед усіх клубів ліги.

Щодо подій останнього тижня, то тут Мелентьєва перемогла у гострій суперечці з представницями «Луганських ластівок» Гришиною і Жираковою. У грі з «Політех-Баскетом» на рахунку Мелентьєвої 22 очки, 14 підбирань і 6 перехоплень за 27 з половиною хвилин. Наталія реалізувала 7 з 11 двоочкових, 2 з 8 триочкових і 2 з 3 штрафних кидків. Наступного дня у поєдинку з «Франківськом» 31-річна росіянка за 22 хвилини здобула 20 очок і зробила 6 підбирань. Відсоток реалізаціі Мелентьєвої знову дуже пристойний – 5 з 10 двоочкових, 2 з 4 триочкових і 4 з 5 штрафних кидків.

Необхідно відзначити, що у двох останніх матчах граючий тренер «Донбасу» Інеса Ходова нарешті отримала можливість дати перепочити своїй стартовій п’ятірці і задіяти молодь. Саме тому Мелентьєва та інші основні баскетболістки донецької команди провели на майданчику не так багато часу, як зазвичай. Однак і цього росіянці виявилося достатньо, аби продемонструвати свій високий клас і зібрати непоганий статистичний врожай. Завдяки своїй стабільності Наталія входить до десятки найкращих гравців УПБЛ відразу за чотирма показниками: набраними очками, підбираннями, перехопленняи і блок-шотами.

Як уже зазначалося, головними конкурентками Мелентьєвої були луганчанки Гришина і Жиракова. У двобої з «Франківськом» в активі Гришиної 18 очок і 11 підбирань за 32 хвилини. Проти команди зі Львова російська центрова відіграла без замін і має таку статистику: 23 очки + 6 підбирань + 9 передач. Показники Наталії Жиракової у цих матчах були такими: 19 очок + 5 підбирань + 4 передачі і 21 очко + 5 підбирань відповідно. Оксана Ставицька в останніх матчах своєї команди відіграла не так яскраво з точки зору статистики, але як завжди діяла дуже продуктивно і зіграла важливу роль у перемогах «ластівок».

Незважаючи на дві поразки «Політех-Баскету», відзначаємо гру Діани Матвєєвої. Центрова львів’янок грала у Донецьку і Луганську на фоні травми, однак це не завадило їй демонструвати якісну гру і чинити опір суперникам. У першому матчі на рахунку Матвєєвої 18 очок + 11 підбирань, у другому – 19 очок + 16 підбирань.

Нарешті змусили говорити про себе івано-франківські американки. І якщо Ешлі Грекхем була помітною лише у Луганську (22 очки + 5 підбирань), то Бренді Хоскінс непогано відіграла в обох зустрічах: 21 очко + 5 підбирань + 4 передачі у Луганську і 17 очок + 9 підбирань у Донецьку.

Переконлива перемога «Дніпра» в Одесі стала можливою завдяки рівній грі всієї команди. Виділити когось з підопічних Кирила Большакова достатньо складно. Найкращу статистику має Олександра Горбунова – 19 очок + 7 підбирань за 34 хвилини. А от у складі «Южної Пальміри» знову на висоті була Юлія Кашляк, яка грала проти своєї колишньої команди. Досвідчена центрова одеситок вкотре довела, що у баскетбол вона повернулася не даремно. За 30 хвилин у її активі 18 очок, 9 підбирань і 4 передачі.

womenbasket.com.ua
Добавил: McGhee
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.