вверх  обратно

Наталья Мелентьева - MVP недели чемпионата УПБЛ

25.01.2010
Головною подією минулого тижня у чемпіонаті жіночої УПБЛ стала сенсаційна перемога «Донбасу» над «Дніпром» (96:83). А оскільки наступного дня донеччанки завдали поразки і «Южній Пальмірі» (74:65), зовсім не дивно, що звання MVP отримала саме представниця «Донбасу». Найкращою баскетболісткою минулого тижня офіційний сайт ліги визнав Наталію Мелентьєву. 31-річна росіянка стала першою легіонеркою, яка здобула звання MVP удруге у сезоні.

У поєдинку з «Дніпром» Мелентьєва за 37 з половиною хвилин набрала 30 очок і зробила 10 підбирань, реалізувавши 9 з 13 двоочкових, 3 з 7 триочкових і 3 з 8 штрафних кидків. У грі з одеситками в активі росіянки 22 очки і 14 підбирань за 38 хвилин (9 з 16 двоочкових, 1 з 5 триочкових і 1 з 1 штрафних кидків).

Всього у чемпіонаті Мелентьєва провела 11 матчів (усі – в стартовій п’ятірці), у середньому набирає 19,4 очок (2 місце в лізі), робить 9,1 підбирань (2 місце), 2,2 перехоплень (6 місце) і 1,3 блок-шотів (3 місце). Наталія входить до п’ятірки гравців, які проводять найбільше ігрового часу (37 хвилин і 18 секунд). Також нагадаємо, що відвідувачі нашого сайту назвали Мелентьєву найкращим придбанням минулого міжсезоння.

Звісно, перемога над «Дніпром» була б неможливою, якби не блискучі дії усієї донецької команди. Оксана Солонарь, Наталія Ісаченко, Ірина Расторгуєва та Ольга Ляшкова мають не таку блискучу статистику, як Мелентьєва, але їхній внесок у загальний успіх команди Інеси Ходової важко переоцінити.

Щодо баскетболісток «Дніпра», то крім поразки у Донецьку минулого тижня вони перемогли у Луганську (79:61). У цьому матчі блискуче зіграла Ешлі Періс, на рахунку якої 16 очок і 24 підбирання. За останнім показником американка відразу на 4 пункти поліпшила рекорд нинішнього чемпіонату, який раніше належав Олені Стащук з «Політех-Баскету». Також у матчі з «Луганськими ластівками» відзначилася 17-річна Аліна Ягупова (24 очки + 9 підбирань) та Олександра Горбунова (16 очок + 10 підбирань). У Донецьку Горбунова відіграла на тому ж рівні (18 очок + 10 підбирань), Періс і Ягупова помітно погіршили свою статистику, натомість проявила себе Юлія Агапова (22 очки + 7 підбирань).

Результати «Луганських ластівок» повною мірою залежать від настрою лідерів команди – Оксани Ставицької та Олени Гришиної. Час від часу їм допомагає Наталія Жиракова, якій бракує стабільності. Якщо у зустрічі з «Дніпром» названому тріо не вистачало підтримки партнерок, то для перемоги над «Южною Пальмірою» (79:73) їхніх зусиль виявилося цілком достатньо. В активі Ставицької – 20 очок + 6 підбирань, Гришиної – 11 очок + 17 підбирань, Жиракової – 22 очки + 12 підбирань.

Крім «Донбасу», минулого тижня двічі перемогла «Козачка». Запоріжанки провели вдале турне Західною Україною, по черзі перегравши «Франківськ» (94:62) і «Політех-Баскет» (79:71). Ольга Краснікова і Катерина Римаренко добре виглядали в Івано-Франківську, набравши відповідно 25 і 20 очок, однак у Львові вони дещо погіршили свої показники (13 і 14 очок).

У складі «Політех-Баскету» розігралася Олена Стащук. Набравши 29 очок і зробивши 10 підбирань, вона допомогла свої команді завдати поразки «Орлану» (78:74). До того ж суперниці заробили на центровій львів’янок 10 фолів. Надзвичайно продуктивно відіграла і Марія Дубас – 22 очки + 9 підбирань + 7 передач + 4 перехоплення. Однак у двобої з «Козачкою» Дубас була не такою помітною. Стащук здобула 15 очок і зробила 13 підбирань. Натомість нагадала про себе Валентина Воронова – 23 очки + 8 підбирань + 4 передачі.

Оксана Письменник з «Франківська», як завжди, має чудову статистику, однак на результатах команди це не відображається. У грі з «Козачкою» на рахунку Письменник 26 очок і 5 підбирань, а у зустрічі з «Орланом» Оксані не вистачило лише однієї результативної передачі до тріпл-дабла – 24 очки + 12 підбирань + 9 передач.

Незважаючи на дві поразки «Орлану», не можна не відзначити вдалі дії Наталії Коновалової, яка відзначилася двома дабл-даблами. У Львові – 22 очки + 18 підбирань, в Івано-Франківську – 19 очок + 10 підбирань.

І нарешті, не можна не згадати про нашу минулотижневу лауреатку Юлію Кашляк. Її команда також двічі поступилася, однак центрова «Южної Пальміри» знову проявила себе з найкращого боку. У поєдинку з «Луганськими ластівками» у її активі 21 очко і 11 підбирань, у матчі з «Донбасом» – 20 очок і 5 підбирань.

womenbasket.com.ua
Добавил: McGhee
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.