вверх  обратно

Символическая пятерка Суперлиги. Версия сайта Суперлиги

25.01.2010

Захисники

Патрік Спаркс («Говерла») – 30.5 очка + 6.5 передачі + 3.5 підбирання + 2 перехоплення = 26.5 РЕ*.

«Говерла» на тижні провела дві гри на півдні України, і в кожній з них найкращим у складі івано-франківців був Патрік Спаркс. У Южному плеймейкер говерлян ще в першій половині фактично вирішив долю матчу, на чому під час післяматчевої прес-конференції наголосив і тренер господарів Дмитро Базелевський. В Одесі, попри поразку команди, американський плеймейкер відіграв не менш результативно та ефективно (29 очок, 6 передач і 4 підбирання).

Ламонт Макінтош («Політехніка») – 26 очок + 4 передачі + 3 підбирання + 1 перехоплення = 21 РЕ*.

Як і «Говерла», львівська «Політехніка-Галичина» на тижні здійснила вояж півднем України, в середу завітавши до Одеси, а в суботу – до Южного. В матчі з «ОДЕСОЮ», який став справжньою окрасою ігрового тижня, Ламонт Макінтош записав на свій рахунок 34 очка та 5 передач. В поєдинку з «Хіміком» його доробок був дещо скромнішим, але цілком достатнім, щоб підтвердити правильність рішення львівського клубу продовжити з американцем контракт до кінця сезону.

Форварди

Жигімантас Йонушас («Миколаїв») – 19.5 очок + 6 підбирань + 3 передачі + 1 блок-шот + 0.5 перехоплення = 23 РЕ*.

На тижні литовський форвард «Миколаєва» зіграв так, що претензій до його гри не виникло навіть у суворого Валентина Берестнева. Більше того, після другого матчу наставник «корабелів» відзначив Жигімантаса Йонушаса, котрому чи не єдиному з команди вдалося налаштувати себе відповідним чином на бій із аутсайдером ліги. Залишається лише констатувати, що внесок легіонера у дві надважливі перемоги, які дозволяють команді з Миколаєва сподіватися на продовження боротьби за плей-офф, був вагомим.

Річард Гуін («Будівельник») – 21 очко (7/9) + 7 підбирань + 2 передачі + 2 перехоплення + 2 блок-шоти = 29 РЕ*.

Саме «Азовмаш» багато хто зараз називає одним із головних конкурентів «Будівельника» в боротьбі за золоті медалі вітчизняної першості. Однак у Маріуполі «гладіатори» довели, що претендентом номер один на чемпіонський титул залишаються саме вони, а Річард Гуін сповна продемонстрував своє чудове, як для четвертого номера, вміння влучати з-за дуги – на рахунку американця 7 реалізованих дальніх кидків із дев’яти спроб, які багато в чому й визначили долю зустрічі двох шестиразових чемпіонів України.

Центровий

Станіслав Балашов («ОДЕСА») – 18 очок + 8.5 підбирання + 1 блок-шот = 24.5 РЕ.

Станіслав Балашов провів феноменальну гру проти «Політехніки-Галичини», зібравши дабл-дабл (27 очок + 15 підбирань) та ставши автором переможного кидка на останніх секундах. Вже це дозволяє йому посісти позицію п’ятого номера в п’ятірці тижня. Однак і в матчі проти «Говерли», в якому українець отримав значно потужнішого суперника в особі Майкла Фрейзера, за словами Віталія Лебединцева, він відіграв надзвичайно корисно для команди.

* Середні статистичні показники за дві гри.

ukrbasket.net

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.