вверх  обратно

Символическая пятерка Суперлиги. Версия сайта Суперлиги

11.01.2010
Пропонуємо вашій увазі символічну п’ятірку Суперліги за підсумками матчів, які були зіграні протягом тижня.

Задня лінія

Денис Лукашов («Київ») – 29 очок + 4 перехоплення + 3 передачі + 2 підбирання = 29 РЕ.

Захисник киян став головною дійовою особою матчу з «Кривбасбаскетом», вже в першій половині набравши 17 очок, а в наступних двох чвертях не менш вдало відпрацьовуючи в захисті й організовуючи атаки для партнерів. Ще 12 очок, які Денис додав у третій і четвертій десятихвилинках, зробили його найрезультативнішим гравцем ігрового вікенду поруч із Чарльзом Томасом. Крім того, у грі з «Кривбасбаскетом» розігруючий киян встановив особистий рекорд результативності в чемпіонаті, чому, зокрема, сприяв і відсоток влучань (8/9 двоочкових, 2/4 триочкових, 7/7 штрафних). Навіть наставник гостей Звєздан Мітровіч після матчу назвав Дениса Лукашова найкращим українським плеймейкером.

Не варто забувати і про гру 5 туру групового раунду Єврочеллендж проти французького «Роанна», в якій Денис став найрезультативнішим гравцем, набравши 17 очок, а також віддавши 4 передачі й зібравши 4 відскоки (20 РЕ).

Халід Ель-Амін («Будівельник») – 28 очок + 8 передач + 4 підбирання + 2 перехоплення = 31 РЕ.

В матчі між «Будівельником» і «ОДЕСОЮ» глядачі так і не стали свідками справжньої дуелі між Халідом Ель-Аміном і Джаррелом Блессінгеймом. Одеський «розігруючий», схоже, «перегорів» і не зумів продемонструвати те, до чого звикли прихильники «ОДЕСИ» – лише 2 передачі та 1 підбирання за дванадцять з половиною хвилин. Натомість Ель-Амін вже в першій чверті набрав 12 очок, а загалом у матчі – 28 (з них – 5/11 триочкових), додавши до них 8 передач і 4 відскоки. Сказав американець «Будівельника» своє вагоме слово і наприкінці зустрічі – коли «акулам» вдалося скоротити розрив у рахунку до 8 пунктів, він організував кілька результативних атак, дозволивши команді довести гру до закономірної перемоги. Не варто нагадувати, що саме Ель-Амін продовжує залишатися найрезультативнішим (23.8 очка) і найкориснішим (25.1 РЕ) гравцем Суперліги, а також замикає п’ятірку найкращих «асистентів» чемпіонату (5.2 передачі).

Ламонт Макінтош («Політехніка-Галичина») – 19 очок + 4.5 передачі + 1.5 підбирання + 1.5 перехоплення = 15.5 РЕ*.

На тижні львівська «Політехніка-Галичина» здобула дві важливі перемоги: в Кубку Суперліги – над запорізьким «Ферро-ЗНТУ», в чемпіонаті – над дніпропетровським «Дніпром». Перша перемога дозволила львів’янам завершити груповий етап Кубку на першому місці, друга – обійти «Дніпро» в турнірній таблиці чемпіонату. В обох безпосередню участь узяв Ламонт Макінтош. Нагадаємо, що американець з’явився у Львові наприкінці листопада, але вже встиг вийти на друге місце в команді за результативністю (в середньому 16 очок за гру чемпіонату, 17.5 – в Кубку), а також очолити список «асистентів» «Політехніки» (3.8 передачі в чемпіонаті, 3 – в Кубку). У грі із запоріжцями Макінтош записав на свій рахунок 17 очок, 4 передачі та 2 підбирання, а в поєдинку із дніпропетровцями став найрезультативнішим гравцем своєї команди, набравши 21 очко, а також п’ять раз «асистувавши» своїм партнерам.

«Великі»

Чарльз Томас («Ферро-ЗНТУ») – 21 очко + 9 підбирань + 1.5 перехоплення + 1.5 передачі = 21 РЕ*.

Вже не вперше Чарльз Томас потрапляє до п’ятірки тижня, був він і серед номінантів грудня. На тижні, що минув, американський форвард взяв участь у двох іграх своєї команди, і якщо в кубковій зустрічі з «Політехнікою-Галичиною» він продемонстрував не настільки ефективну гру, як зазвичай, то у грі чемпіонату з «ДніпроАзотом» зібрав вже традиційний для себе дабл-дабл (29 очок + 10 підбирань), встановивши, крім того, особистий рекорд результативності в чемпіонаті.

Зауважимо, що лише чудова гра Томаса у Дніпродзержинську та перемога «Ферро» з рахунком 94:73 завадила потрапити до п’ятірки «великому» «ДніпроАзота» Мігелю Мортону, котрий на тижні демонстрував найвищу серед решти гравців ефективність (30 РЕ в матчі із сімферопольцями, 33 РЕ – у грі із запоріжцями).

Деніел МакКлінток («Миколаїв») – 27 очок + 3 підбирання + 3 передачі + 2 блок-шоти = 29 РЕ.

«Миколаїв» на тижні провів лише одну гру, однак перемога в ній була надзвичайно важливою для підопічних Валентина Берестнева, оскільки виводила їх до другого етапу Кубку Суперліги. Ще й суперник трапився непростий – криворізький «Кривбасбаскет», який аж ніяк не планував віддавати перемогу «корабелам». Тим важливішою стала, як завжди результативна та надійна, гра лідера нинішнього «Миколаєва» Деніела МакКлінтока, котрий входить у п’ятірку найрезультативніших (18.5 очок) і найкорисніших (20.3 РЕ) гравців ліги, а також замикає десятку найкращих ребаундерів чемпіонату (6.7 підбирань). Тож конкуренцію п’ятому номеру «Миколаєва» за місце у п’ятірці тижня міг скласти лише Вінсент Хантер із «Ферро», котрий в обох із проведених матчів зібрав по дабл-даблу.

* середні статистичні показники за підсумками двох матчів.

ukrbasket.net

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.