вверх  обратно

Кимберли Уильямс и Эшли Пэрис - MVP недели женской УПБЛ

10.01.2010
Цього разу найкращі баскетболістки тижня жіночої УПБЛ визначалися за підсумками семи ігор, які відбулися у проміжку часу з 3 по 10 січня. Київські динамівки переграли «Франківськ» (71:70) і «Політех-Баскет» (102:56), а «Дніпро» завдав поразок «Козачці» (82:67) та «Орлану» (116:43). «Южна Пальміра» також виграла у «Орлана» (76:68), а потім поступилася «Козачці» (59:82). І нарешті «Донбас» у рідних стінах програв «Луганським ластівкам» (49:54).

Якщо минулого тижня звання MVP тижня дісталося американці Давінеї Пейн з «Динамо»-НПУ, то тепер найкращими офіційний сайт ліги назвав відразу двох представниць США, причому обидві представляють «Дніпро». Йдеться про Кімберлі Уільямс та Ешлі Періс. Якщо перша виступає за «Дніпро» від початку сезону, то друга приєдналася до команди лише на початку нового року.

У грі з «Козачкою» Уільямс за 26 хвилин набрала 10 очок (реалізувала 4 з 8 двоочкових і 2 з 2 штрафних кидків), зробила 5 підбирань, 3 передачі і 6 перехоплень. У поєдинку з «Орланом» за 22 з половиною хвилини в активі Уільямс 19 очок (6 з 8 двоочкових, 2 з 3 триочкових), 5 підбирань, 4 передачі і 5 перехоплень. Спеціалісти відзначають ефективні дії цієї американки у захисті. Недарма 35-річна Уільямс має найкращі показники у лізі за кількістю перехоплень (4,4 за гру).

22-річна Ешлі Періс провела у складі «Дніпра» лише три зустрічі і вже встигла проявити свої найкращі якості. Тренери дніпропетровського клубу відзначають, що Періс дещо не вистачає витривалості, але високий рівень її майстерності баскетбольні фахівці вже оцінили. У всіх трьох матчах за «Дніпра» на рахунку Періс дабл-дабли. У двобої з «Козачкою» доробок американки склав 21 очко і 10 підбирань, а у поєдинку з «Орланом» – 16 очок і 10 підбирань (за 26 і 22 хвилини відповідно). Причому у першій грі Періс реалізувала 8 з 12 двоочкових і свою єдину триочкову спробу, а у другій – 8 з 15 двоочкових кидків. Потрібно додати, що обидві американки на пристойному рівні провели і єврокубковий матч «Дніпра» проти іспанської «Ібіци», у якому дніпропетровки здобули важку перемогу (59:57).

Інші баскетболістки запам’яталися локальними досягненнями в окремих матчах. Тамара Ренсбург вдало дебютувала у складі «Динамо»-НПУ. У поєдинку проти «Франківська» в активі американської центрової 23 очки і 14 підбирань за 28 з половиною хвилин, причому на Ренсбург івано-франківки заробили 11 фолів. Як завжди, вдало відіграла Оксана Письменник (23 очки + 6 підборів + 6 передач). Також відзначаємо дабл-дабл Мар’яни Комарняк (15 очок + 10 підборів) і вдалі дії Ешлі Грекхем (15 очок + 6 підборів).

Ще одна новобранка динамівок Ірина Кузьміченко вдало провела зустріч з «Політех-Баскетом», у якій екс-дніпропетровка зробила дабл-дабл (10 очок + 14 підбирань). Також у цій грі змусила згадати про себе росіянка Олена Кошуріна (22 очки + 6 підбирань).

У зустрічі з «Дніпром» упевненою грою відзначилася дворазова володарка звання MVP тижня Катерина Римаренко з «Козачки» (20 очок + 10 підбирань).

Відзначаємо вдалий дебют досвідченої Юлії Кашляк у складі «Южної Пальміри». У переможній грі проти «Орлану» в активі центрової 8 очок, 9 підбирань, 3 передачі і 3 перехоплення. Проти «Козачки» Кашляк зіграла значно ефективніше (21 очко + 6 підбирань).

womenbasket.com.ua



Добавил: McGhee
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.