вверх  обратно

Квалификационные раунды ЧЕ-2011: состав корзин и регламент

8.01.2010

ФІБА Європа оголосила про результати посіву для команд, які будуть брати участь у кваліфікації до чоловічого та жіночого Чемпіонатів Європи 2011 року, жеребкування яких відбудеться 16 січня у Фрайзінгу, Німеччина.

Чоловіки. Євробаскет 2011. Дивізіон «А». Кваліфікаційний раунд.

Учасники Чемпіонату світу від Європи – фіналісти Євро 2009 (Іспанія, Сербія, Греція, Словенія, Хорватія, Франція,Туреччина, Росія та Німеччина), а також господар Чемпіонату Європи 2011 року Литва, вже кваліфікувалися на Євробаскет 2011. Ще 15 команд (Бельгія, Боснія та Герцеговина, Болгарія, Фінляндія, Македонія, Грузія, Великобританія, Угорщина, Ізраїль, Італія, Латвія, Чорногорія, Польща, Португалія та Україна) змушені будуть боротися за право виступити у фінальній частині Євро крізь сито кваліфікаційного раунду, ігри якого відбудуться у серпні 2010 року. Вони будуть поділені на три групи, по п’ять команд в кожній. Переможці груп, а також дві найкращі команди, що посіли другі місця, потраплять на Євро 2011. Решта десять команд візьмуть участь у додатковому кваліфікаційному турнірі. Перші шість за рейтингом команд виборюватимуть у двох групах ще одну путівку у фінальну частину. Чотири останні команди боротимуться за право залишитися в Дивізіоні «А».

Україна згідно із рейтингом за підсумками Євробаскету 2009 року посідає 13 місце серед 15 учасників кваліфікаційного раунду.

Жінки. Євробаскет 2011. Дивізіон «А». Кваліфікаційний раунд.

Шість європейських команд, які стали учасниками Чемпіонату світу 2010 року (Франція, Росія, Іспанія, Білорусь, Греція та Чехія), а також господар Чемпіонату Європи 2011 року Польща, вже кваліфікувалися до фінальної частини Євробаскету 2011. Решта 18 команд (Бельгія, Болгарія, Хорватія, Фінляндія, Німеччина, Великобританія, Угорщина, Ізраїль, Італія, Латвія, Литва, Чорногорія, Голландія, Румунія, Сербія, Словаччина, Туреччина та Україна) виборюватимуть це право у кваліфікаційному турнірі. Вони будуть поділені на чотири групи (дві по 5 команд, дві – по 4). Перші дві команди з кожної групи потраплять до фінальної частини Євро 2011. Десять, що залишилися, візьмуть участь у додатковому кваліфікаційному турнірі – перші шість виборюватимуть ще одну путівку на Євро, чотири останні боротимуться за збереження прописки в Дивізіоні «А».
Збірна України згідно з рейтингом за підсумками Євробаскету 2009 посідає 8 місце серед 18 команд кваліфікаційного раунду.

ukrbasket.net

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.