вверх  обратно

"Днепр" подписал Эшли Пэрис

5.01.2010
Напередодні матчу першого матчу 1/16 фіналу Кубку Європи проти іспанської «Ібіци» склад дніпропетровського «Дніпра» поповнили одразу дві баскетболістки – американка Ешлі Періс, яка перейшла з ізраїльського клубу «Елітзур» (Рамала) і українка Ольга Краснікова з запорізької «Козачки».

Ешлі Періс (1987 р.н., зріст – 191 см), яка грає на позиції важкого форварда, з 2005-го до 2009-го року виступала за університет Оклахома (NCCA). У квітні цього року разом зі своєю командою вийшла до Фіналу чотирьох NCCA. В останньому для себе сезоні у студентській лізі у середньому за матч набирала по 12.5 очок і робила 9.6 підбирань. Влітку 2009-го року була обрана на драфті WNBA під 26 номером командою «Лос-Анджелес Спаркс».

Сезон 2009/10 розпочала у команді «Елітзур» (Рамала). У середньому набирала по 16 очок за гру і робила 10.7 підбирань.

Чи не головним придбанням запорізької «Козачки» напередодні цього сезону стала форвард Ольга Краснікова, яка раніше виступала за київський «ТІМ-СКУФ». 25-річна баскетболістка швидко освоїлася у новому клубі і стала однією з провідних виконавиць команди Юрія Велігури. Після перемог «Козачки» над «Луганськими ластівками» і «Донбасом» офіційний сайт УПБЛ визнав Краснікову MVP тижня. До того ж у поєдинку з донеччанками Ольга набрала 35 очок і встановила рекорд результативності нинішнього чемпіонату.

Враховуючи, що у складі «Козачки» Краснікова провела всього 6 матчів, її перехід до «Дніпра» став великою несподіванкою. Причому дебют Ольги у новому клубі відбувся у грі саме проти «Козачки». Слід відзначити, що Краснікова виглядала не так упевнено, як у попередній команді. За 19 хвилин вона набрала 6 очок, зробила 1 підбір, 2 перехоплення і припустилася однієї втрати.

Виступаючи у Запоріжжі, Краснікова у середньому за гру набирала 20,5 очок, поступаючись за цим показником лише Оксані Письменник з «Франківська». Нагадаємо, що минулого сезону Краснікова посіла восьму сходинку за результативністю у чемпіонаті ФБУ, набираючи у середньому 15,8 очок.

womenbasket.com.ua
Добавил: McGhee
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.