вверх  обратно

Символическая пятерка Суперлиги. Версия сайта Суперлиги

14.12.2009

Пропонуємо Вашій увазі символічну п’ятірку першості Суперліги, визначену за підсумками матчів, які відбулися минулого тижня.
 
Захисники
 
Джеррел Блессінгейм («ОДЕСА») – 22 очка + 9 передач + 4 підбирання + 1 перехоплення = 25 РЕ.
 
Незважаючи на поразку «ОДЕСИ» у грі з «Азовмашем», Джеррел Блессінгейм провів матч на своєму звично високому рівні, вийшовши на третє місце серед бомбардирів чемпіонату (попереду лише Карім із «ДніпроАзота» та Ель-Амін, лідер «Будівельника»), а також захопивши лідерство в суперечці найкращих асистентів Суперліги із показником 6.8 передачі в середньому за гру.
 
Нік Вільямс («Політехніка-Галичина») – 20 очок + 5.5 підбирання + 2.5 передачі + 1.5 перехоплення + 1 блок-шот = 23 РЕ*.
 
«Політехніка-Галичина» на тижні здобула дві важливі перемоги в першості Суперліги – над «Говерлою» та «ДніпроАзотом». В обох безпосередню участь узяв Нік Вільямс. І якщо в першому матчі його внесок був досить скромним (12 очок + 5 підбирань), то проти дніпродзержинців американець провів свою найрезультативнішу та, напевно що, найкращу гру в чемпіонаті, відзначившись 28 очками й 33 балами рейтингу ефективності.
 
Форварди
 
Денис Яковлєв («Будівельник») – 25.5 очка + 6 підбирань + 2.5 передачі + 1 блок-шот = 24 РЕ*.
 
Денис Яковлєв сповна скористався довірою наставника БК «Будівельник» Рімантаса Грігаса, котрий спершу дав пограти українським гравцям команди в кубковій зустрічі з «Дніпром», а потім у грі чемпіонату з «Грифонами». І нехай кубкову зустріч український склад «гладіаторів», підкріплений Дерріком Зіммерманом, програв у другому овертаймі, форвард був на висоті, записавши на свій рахунок 30 очок. У Сімферополі, де зіграли звичні лідери «Будівельника», Яковлєв знову став найрезультативнішим (21 очко), а також найкориснішим (27 РЕ) гравцем своєї команди та й матчу загалом.
 
Майкл Фрейзер («Говерла») – 21.5 очка + 13 підбирань + 1 блок-шот = 27.5 РЕ*.
 
Майкл Фрейзер взяв участь у двох іграх своєї команди, і в обох записав на свій рахунок по дабл-даблу (уп’яте та вшосте в сезоні), причому, 35 очок рейтингу ефективності, зароблені американським важким форвардом у другому матчі, в якому він ледве не самотужки впорався із «великими» «Пульсара», роблять його найкориснішим гравцем вікенду. Не варто й казати, що саме Фрейзер поки що залишається головним конкурентом Чарльза Томаса з «Ферро» за звання найкращого четвертого номера ліги.
 
Центровий
 
Хасан Різвіч («Азовмаш») – 17 очок + 14 підбирань + 2 блок-шоти + 1 перехоплення = 19 РЕ.
 
Маріупольський «Азовмаш» здобув надзвичайно важливу перемогу в «ОДЕСІ», й одним із героїв матчу вже традиційно став словенський центровий. Найкращий п’ятий номер за підсумками 4-го туру Єдиної ліги ВТБ вже в першій половині зустрічі з «акулами» зібрав 12 відскоків – на два менше, ніж уся команда суперника, а на початку третьої чверті оформив дабл-дабл. Не варто забувати і про поєдинок «азовських левів» із італійським «Терамо» в ЄвроКубку, де на рахунку Різвіча 22 очка та 4 підбирання при рейтингу ефективності, що склав 23 бала.
 
*середні статистичні показники за дві гри

 sl.ukrbasket.net

Добавил: Max
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.