вверх  обратно

Екатерина Рымаренко - MVP недели женской УПБЛ

7.12.2009
Удруге поспіль найціннішим гравцем тижня жіночої УПБЛ офіційний сайт ліги визнав форварда запорізької «Козачки» Катерину Римаренко. Через високу конкуренцію за місце у складі 19-річна баскетболістка проводить на майданчику не надто багато часу, але встигає продемонструвати свою майстерність і приносить своїй команді чимало користі.

Минулого тижня «Козачка» провела дві зустрічі у рідних стінах і здобула дві переконливі перемоги. У суботу підопічні Юрія Велігури переграли «Франківськ» (105:56), а в неділю завдали поразки «Політех-Баскету» (94:65). Римаренко вже четвертий матч поспіль діє надзвичайно стабільно і має приблизно однакові показники. У матчі з «Франківськом» у її активі 23 очки і 9 підборів за майже 22 хвилини (7 з 12 триочкових, 1 з 4 триочкових і 6 з 7 штрафних кидків). Поєдинок проти львів’янок Катерина закінчила з таким доробком: 22 очки і 6 підборів за 22 хвилини (7 з 11 двоочкових, 1 з 3 триочкових і 5 з 6 штрафних кидків). Ще раз нагадаємо, що у минулому сезоні Катерина Римаренко посіла сьому сходинку за результативністю у чемпіонаті ФБУ (15,9 очок за гру).

Стовідсотковим результатом минулого тижня відзначився і «Дніпро», який також обіграв команди з Івано-Франківська (112:68) і Львова (96:73), але зробив це на виїзді. Найпомітнішими у складі дніпропетровок у цих матчах були Юлія Агапова та Марина Сазоненко, але їхні показники трохи не дотягують до рівня Катерини Римаренко.

Також відзначаємо стабільну гру Олени Стащук, яка минулого сезону була чи не найпомітнішою фігурою у складі черкаської «Марелі», а новий чемпіонат розпочала у «Політех-Баскеті». Крім двох поразок від фаворитів турніру минулого тижня львів’янки досить несподівано у Сімферополі переграли місцевий «Орлан» (73:67). Центрова гостей набрала 19 очок і зробила 9 підборів. У матчі з «Дніпром» в активі Стащук 18 очок і 6 підборів, а у протистоянні з «Козачкою» – 18 очок і 10 підборів. В останніх матчах помітно поліпшили свої показники інші гравці львівського клубу. Зокрема, Діана Матвєєва і молдаванка Алла Каушан.

Тепер переходимо до індивідуальних досягнень баскетболісток в окремих матчах. Багатим на події був двобій між «Орланом» і «Франківськом», який відбувся у кримській столиці і завершився перемогою господарок (92:74). Насамперед відзначаємо перший тріпл-дабл у нинішньому чемпіонаті, який записала до свого активу Наталія Коновалова (17 очок + 10 підборів + 10 передач за 32 хвилини). Не менш яскраво діяли інші лідери «Орлану» – Святослава Пінчук (22 очки + 8 передач) і Олександра Коваленко (20 очок + 13 підборів). У гостей не було рівних американці Ешлі Грекхем, яка за 38 хвилин принесла своїй команді 28 очок.

Найцікавішими за останні сім днів були дві гри в Одесі, де «Южна Пальміра» по черзі приймала «Донбас» (71:74) і «Луганських ластівок» (78:90 в овертаймі). У першій зустрічі відзначаємо 22 очки Світлани Колібабчук і 20 очок Ганни Філатової, а також дабл-дабл у виконанні росіянки Наталії Мелентьєвої (20 очок + 12 підборів). У другому поєдинку помітну роль відіграли Наталія Жиракова (28 очок + 10 підборів)  та Оксана Ставицька, завдяки діям якої гра була переведена в  в овертайм, а всього набрала 16 очок. У складі одеситок ефективно діяла Жанна Ліходід (16 очок + 12 підборів).

У поєдинку між «Динамо»-НПУ і «Донбасом» (86:57) дабл-даблами відзначилися легіонерки киянок Джоі Клайберн (22 очки + 10 підборів) і Марінела Агаларева (15 очок + 10 підборів). У складі донетчанок найкращою також була легіонерка – вже згадана Наталія Мелентьєва (18 очок + 5 підборів).

womenbasket.com.ua
Добавил: McGhee
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.