вверх  обратно

Відбулося засідання Всеукраїнської Баскетбольної Студентської Асоціації

7.12.2009

В четвер, 3 грудня, в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут» відбулося засідання Всеукраїнської баскетбольної студентської асоціації, участь в якому взяли президент Асоціації, академік НАН України, ректор НТУ «КПІ» Михайло Захарович Згуровський, керівництво Федерації баскетболу України, а також представники тридцяти дев’яти вищих навчальних закладів нашої країни.

Порядок денний включав чотири питання:

1. Інформація про діяльність Всеукраїнської баскетбольної студентської асоціації (доповідач – президент ВБСА Михайло Захарович Згуровський).

2. Розвиток студентського баскетболу в Україні (доповідач – президент ФБУ Олександр Анатолійович Волков).

3. Розгляд проекту Положення про організацію змагань Студентської баскетбольної ліги України на 2009-2010 роки (доповідач – спортивний директор баскетбольних збірних України Геннадій Сергійович Защук).

4. Розгляд проекту календаря Студентської баскетбольної ліги України (доповідач – координатор ВБСА Артем Олександрович Ільницький).

Зі вступним словом виступив президент Всеукраїнської Баскетбольної Студентської Асоціації М.З. Згуровський, розповівши про роботу з організації Студентської Баскетбольної Ліги України, яка спільно з ФБУ тривала протягом усього минулого року. Михайло Захарович зауважив, що всі причетні до створення Асоціації та Ліги сподіваються на те, що їх починання переросте в потужний баскетбольний рух, який охопить всю Україну.

О.А. Волков під час свого виступу розповів про те, яка робота велася в плані розвитку студентського спорту в Україні, що завдяки наявності бази, насамперед – баскетбольних залів у вищих навчальних закладах, має чудові перспективи. Як наслідок, Україна отримує значний резерв для професійних баскетбольних команд. Крім того, Олександр Анатолійович ознайомив присутніх із особливостями розвитку студентського баскетболу в Сполучених Штатах, наголосивши на тому, що саме до такої його масовості та популярності має прагнути Україна. Наостанок президент Федерації підкреслив, що сьогодні в особі Михайла Згуровського з’явився лідер, котрий зумів об’єднати всіх зацікавлених у розвитку студентського баскетболу, внаслідок чого за підтримки ФБУ й було створено Всеукраїнську студентську баскетбольну асоціацію.

Далі було розглянуто проект Положення про організацію студентських змагань з баскетболу на 2009-2010 роки, над яким протягом літа спільно працювали ВБСА та ФБУ. Ряд питань було винесено на загальне обговорення, в якому взяли участь представники вузів, зокрема, Валентин Кулібаба (Харківський політехнічний університет), Вадим Смирнов (спортивний клуб «Дует», м. Дніпропетровськ), Володимир Кавянов (Національний університет харчових технологій, м.Київ) та ін. Було ухвалено затвердити запропоноване Положення із внесеними під час обговорення пропозиціями.

Крім того, на розсуд присутніх було винесено проекту календаря СБЛУ, під час формування якого враховувалися різноманітні чинники: географічний принцип, рівень фінансування, кількість команд у тому чи іншому регіоні. Зрештою було ухвалено рішення прийняти за основу запропонований проект календаря із внесеними пропозиціями. Перший етап змагань Студентської ліги триватиме з січня по квітень 2010 року, фінальні змагання відбудуться у травні 2010 року.

Федерація баскетболу України всіляко сприятиме становленню СБЛУ, допомагаючи методичними семінарами, рекомендуючи суддів, надаючи будь-яку іншу підтримку, щоб змагання було організовано на високому рівні.

Нагадуємо, що всі бажаючі можуть подати заявку на участь у Студентській баскетбольній лізі України до секретаріату ВБСА за вказаною нижче адресою. Звертаємо Вашу увагу на те, що до складу команди можуть входити лише студенти денної форми навчання.

Адреси

Секретаріат ВБСА – м. Київ, вул. Янгеля, 1/37

studbasket@gmail.com

тел.                (044) 454 98 43
тел/факс       (044) 241 86 61
тел.                8-097-205-74-70 093-545-78-22

ukrbasket.net

 

Добавил: Max
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.