вверх  обратно

Украинки за границей: обзор матчей

27.11.2009

Окрім дніпропетровського «Дніпра» та київського «Динамо», цілий ряд українських баскетболісток – учасників національних збірних виступають у складі провідних європейських клубів, представляючи нашу країну в єврокубках. Пропонуємо традиційний огляд їх виступів у матчах Євроліги та ЄвроКубку.

В середу та четвер були зіграні матчі жіночої Євроліги.

Угорський «Шегед» зазнав болючої поразки від «Брно», поступившись чеській команді з рахунком 54:71. Олена Жержерунова провела на паркеті 34 хвилини, відзначившись 6 очками, 4 підбираннями, 5 перехопленнями, 4 передачами та 1 блок-шотом, однак допомогти своїй команді не зуміла. Після чотирьох зіграних турів «Шегед» із чотирма поразками посідає останнє місце у групі «D».

Іспанська «Авеніда», за яку виступає Олександра Горбунова грала на виїзді з сусідом по турнірній таблиці – італійською «Береттою», здобувши доволі переконливу перемогу з рахунком 74:64. Це дозволило команді з Саламанки закріпитися на другій позиції у групі «В» Євроліги. Олександра за 22 хвилини, проведені на паркеті, відзначилася 8 очками, 3 підбираннями, 1 передачею та 1 перехопленням.

Значно успішніше українки виступили у складі своїх команд в ЄвроКубку.

У третьому турі групового етапу ЄвроКубку французький «Мондевілль» обіграв швейцарський «Сьєрре» з рахунком 94:75. Валерія Бережинська, провівши на паркеті 36 хвилин, записала на свій рахунок дабл-дабл: 25 очок (6/9 двоочкових, 2/2 триочкових, 7/8 штрафних) + 13 підбирань + 1 передача. Роман Гаспо, наставник швейцарської команди, після матчу відзначив роль Бережинської, а також її партнерки Боннан, в розгромі, якого зазнали у другій половині матчу його підопічні, котрі до цього вели в рахунку 45:39. Після трьох зіграних турів «Мондевілль» впевнено очолює групу «А», маючи в активі три перемоги відповідно.

Турецький «Самсун», у складі якого виступає Любов Альошкіна, поступився румунському «Тарговіште», кольори якого захищають Олена Огородникова та Олена Самбурська, з рахунком 63:72. На рахунку Любові Альошкіної 4 очка, 10 підбирань, 3 блок-шоти, 1 передача за 26 хвилин, проведених у грі. В активі Олени Огородникової, котра провела на паркеті 19 хвилин, 11 очок, 2 підбирання та 1 перехоплення. Олена Самбурська участі у грі не брала. Після третього туру «Тарговіште», маючи в активі дві перемоги, посідає другу сходинку у групі «Н». «Самсун» – останній.

У групі «В» іспанська «Гран Канарія», команда Аріни Маркотенко, завдала нищівної поразки хорватському «Медвещак Загребу» – 95:46. Українська баскетболістка за 18 хвилин, які провела у грі, записала на свій рахунок 8 очок, 2 передачі, 1 перехоплення та 1 блок-шот. Після трьох перемог «Гран Канарія» впевнено лідирує у групі.

ukrbasket.net

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.