вверх  обратно

Определены MVP первой недели чемпионата УПБЛ

23.11.2009
За традицією редакція офіційного сайту жіночої УПБЛ щотижня визначатиме найціннішого гравця ліги. До уваги прийматимуться усі матчі, які проходять з понеділка по неділю незалежно від належності до того або іншого туру. Лауреати першого тижня визначалися за підсумками чотирьох матчів. Ними стали Святослава Пінчук («Орлан») і Наталія Мелентьєва («Донбас»).

У стартовому матчі другого чемпіонату жіночої УПБЛ сімферопольський «Орлан» на виїзді завдав поразки одеській «Южній Пальмірі» (76:58). Вирішальний внесок у перемогу кримчанок зробила 24-річна Святослава Пінчук. За 35 хвилин вона набрала 27 очок, продемонструвавши при цьому фантастичний відсоток влучань (5 з 6 двоочкових, 3 з 4 триочкових і 8 з 8 штрафних кидків).

Так само переконливо у гостьовому поєдинку проти «Луганських ластівок» зіграла єдина легіонерка у складі «Донбасу» росіянка Наталія Мелентьєва. Своїми впевненими діями вона допомогла команді Інеси Ходової здобути перемогу (77:63). 31-річна Мелентьєва, яка дебютувала у «Донбасі», а до того протягом 12-ти років виступала в чемпіонаті Росії, за 35 хвилин здобула 24 очки і зробила 9 підборів. Можливо, показники Наталії були б ще кращими, однак вона залишила майданчик за 5 фолів. Відсоток влучань росіянки не такий вражаючий, як у Святослави Пінчук, проте теж дуже пристойний (7 з 9 двоочкових, 3 з 5 триочкових і 1 з 2 штрафних кидків).

Крім «Орлану» і «Донбасу» переконливі перемоги у першому турі здобули «Динамо»-НПУ ім. Драгоманова і «Дніпро». Однак у цих командах дуже рівно відіграли майже всі провідні баскетболістки, тому когось виокремити досить складно. Серед гравців, команди яких зазнали поразок, насамперед відзначаємо Оксану Ставицьку. Капітан «Луганських ластівок» традиційно відіграла без замін і була справжнім лідером своєї команди (22 очки і 6 результативних передач). Гідно на фоні чемпіона виглядало тріо з «Франківська»: Мар’яна Комарняк (17 очок + 14 підборів), Оксана Письменник (16 очок + 8 підборів + 4 передачі) і Ешлі Грекхем (16 очок + 7 підборів). Проте цим дівчатам не вистачило підтримки партнерок по команді.

womenbasket.com.ua

Добавил: McGhee
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.