вверх  обратно

Символическая сборная тура Суперлиги. Версия сайта Суперлиги

23.11.2009

У зв’язку з тим, що минулої суботи, 14 листопада, ігри чемпіонату та Кубку були відновлені не в повному обсязі, кандидати до п’ятірки обиралися на основі матчів, зіграних командами протягом 14.11 – 22.11.09 р.
 
Захисники
 
З чотирьох кандидатів – Маркі Перрі («Донецьк»), Джеррела Блессінгейма («ОДЕСА»), Джейсона Кроу («Дніпро») та Дениса Лукашова («Київ») – на позиції захисників до символічної п’ятірки потрапили два останні.
 
Денис Лукашов («Київ») – 17.5 очка + 5 підбирань + 4.5 передачі + 1 перехоплення = 22.5 РЕ*.
 
Протягом двох останніх тижнів Денис Лукашов провів дві різні гри за БК «Київ». В матчі проти «Говерли», який відбувся 14 листопада, він ще у третій чверті сів на лаву через перебір фолів, хоча й встиг до цього набрати 14 очок. Зате нинішньої суботи в Маріуполі плеймейкер «вовків» став чи не головним героєм перемоги «Києва», відзначившись 21 очком, 8 підбираннями та 8 передачами, що в сумі склало рекордний бал рейтингу ефективності у листопаді – 33 (такий самий лише у Ніка Вільямса з «Галичини»).
 
Джейсон Кроу («Дніпро») – 19.5 очка + 7 підбирань + 5.5 передачі + 4 перехоплення = 25 РЕ*.
 
Джейсон Кроу, котрий переживає другу молодість у «Дніпрі», на тижні надзвичайно рівно та якісно провів два поєдинки у складі дніпропетровської команди. Причому, обидва завершилися впевненими перемогами підопічних Дениса Журавльова – над «Кривбасбаскетом» у Кубку та над «Пульсаром» у чемпіонаті Суперліги. В обох тридцятитрирічний американець був і найрезультативнішим, і найкориснішим гравцем своєї команди.
 
Форварди
 
Конкуренцію серед форвардів Пі Джею Таккеру та Чарльзу Томасу міг скласти хіба що Джон ДеГроут, в активі котрого два хороші поєдинки у складі БК «ОДЕСА».
 
Пі Джей Таккер («Донецьк») – 19.5 очка + 8.5 підбирання + 3 перехоплення + 1 блок-шот + 1 передача = 22.5 РЕ*.
 
Пі Джей Таккер поступово перетворюється на того самого грізного форварда, добре знайомого донецьким уболівальникам з минулого сезону. Ось і у двох останніх матчах БК «Донецьк» у чемпіонаті американець вирізнявся на фоні партнерів, а головне, демонстрував стабільну гру. В актив собі легіонер донецьких «тигрів» може занести й гру з латвійським ВЕФом в рамках третього туру Єдиної ліги ВТБ, у якій він записав на свій рахунок 16 очок та 8 підбирань.
 
Чарльз Томас («Ферро») – 17 очок + 8 підбирань + 1.3 передачі + 1 перехоплення = 18.6 РЕ**.
 
Попри те, що в суботу БК «Ферро-ЗНТУ» програв у принциповому протистоянні «Кривбасбаскету», надзвичайно стабільна гра Чарльза Томаса у трьох матчах поспіль, а також дві перемоги, здобуті командою Кирила Большакова до останньої невдачі, дозволили американському форварду запоріжців опинитися в символічній п’ятірці. Відзначившись дабл-даблом (19 очок + 10 підбирань) у грі з «Політехнікою» на минулому тижні, у двох наступних поєдинках Чарльз Томас набирав по 16 очок і збирав по 7 відскоків.
 
Центровий
 
Обійшовши Андрія Агафонова («Хімік») та Юріцу Жужу («Кривбасбаскет»), котрі продемонстрували високу майстерність в іграх за свої команди, позицію центрового в п’ятірці займає ще один гравець БК «Київ».
 
В’ячеслав Кравцов («Київ») – 18 очок + 6 підбирань + 4.5 блок-шотів + 1 перехоплення + 1 передача = 22 РЕ*.
 
В’ячеслав Кравцов, найкращий центровий жовтня за версією офіційного сайту Суперліги, в листопаді підтверджує своєю грою, що невипадково потрапив до символічної п’ятірки попереднього місяця. Минулої суботи п’ятий номер киян став одним із героїв протистояння з «Говерлою», а нинішньої взяв безпосередню участь у перемозі над «Азовмашем», повністю перегравши, за словами наставника маріупольців Рімаса Гірскіса, свого візаві Хасана Різвіча.
 
* статистика на основі двох ігор.
** статистика на основі трьох ігор.

sl.ukrbasket.net

Добавил: Max
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.