вверх  обратно

Женская УПБЛ. Трансферные новости львовской "Политехники"

16.11.2009
Як і більшість команд жіночої УПБЛ, львівська «Політехніка-Галичина» до нового сезону готується вдома. Команда тренується на базі кафедри фізичного виховання Національного університету «Львівська політехніка». Щодня підопічні Віктора Корягіна проводять по два тренування. Планується, що цього тижня львів’янки проведуть контрольний поєдинок (суперника ще не визначено).

Щодо змін у складі, то вони більш ніж серйозні. Якщо раніше на провідних ролях у «Політехніці» були сербки Тодоровіч, Турчіновіч і Мірков, до яких наприкінці сезону приєдналася хорватка Подруг, то тепер зроблена ставка на вітчизняних баскетболісток. Також залишила Львів Ірина Бикова, яка продовжить кар’єру у БК «Франківськ».

Стосовно придбань, то насамперед потрібно виділити появу в команді 29-річної Валентини Воронової, яка минулий чемпіонат провела у складі «Галицької Академії» та стала одним з найпомітніших гравців ліги. Набираючи у середньому по 21 очку за гру, Валентина посіла друге місце за результативністю. Також в активі Воронової 5,3 підбори, 4,4 передачі, 3,3 перехоплення.

Крім Воронової, з Івано-Франківська до Львова переїхала 23-річна центрова Наталія Діданова. У минулому чемпіонаті вона мала наступні статистичні показники: 7,2 очки та 4,7 підборів за 17 з половиною хвилин.

Серйозну конкуренцію Дідановій на позиції п’ятого номера складе 24-річна Олена Стащук. У першому чемпіонаті жіночої УБЛ вона була одним з лідерів черкаської «Марелі», проводячи на майданчику по 32 хвилини. Її показники: 16 очок і 11,2 підборів. До речі, за кількістю підборів Олена посіла друге місце у лізі. Зазначимо, що під час «Фіналу восьми» Стащук захищала кольори дніпропетровського «Дніпра».

Ще один новачок «Політехніки» 24-річна центрова Діана Матвєєва минулий сезон також провела у Черкасах, де за 21 хвилину набирала 8,5 очок і робила 6,6 підборів. До речі у 2007-му році Матвєєва разом з Вороновою стали чемпіонками України у складі «Дніпра».

Добре знайома баскетбольним фахівцям і 25-річна Марія Дубас, яка раніше виступала за столичний «ТІМ-СКУФ». Марія діє на позиції захисника, у середньому набирала 8,2 очки, робила 4,8 підборів і 3,2 передачі.

А от 33-річна молдаванка Алла Каусан – зовсім нове ім’я в українському баскетболі. Відомо, що вона грає на позиції форварда, три останні роки провела в Румунії за клуб «Політехніка-Національ». У минулому сезоні Каусан взяла участь у 20-ти матчах і мала такі показники: 8,5 очок, 5,5 підборів, 1,3 передачі, 1,6 перехоплень. Судячи з усього, Каусан буде єдиною легіонеркою у складі львівської команди.

Разом з новачками кольори «Політехніки-Галичини» захищатимуть вісім місцевих дівчат, які минулого сезону отримали непоганий досвід і мають скласти конкуренцію досвідченим одноклубницям. За словами генерального директора львівського клубу Ігора Савицького, комплектацію команди наразі завершено. Також стало відомо, що головному тренеру «Політехніки» Віктору Корягіну у цьому сезоні допомагатиме добре відома прихильникам львівського баскетболу Ірина Кленіна.

womenbasket.com.ua
Добавил: McGhee
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.