вверх  обратно

Халид Эль-Амин - игрок месяца по версии сайта Суперлиги

6.11.2009
Халід Ель-Амін
 
Чемпіонат Суперліги – 27.2 очка + 5.2 передачі + 2.5 перехоплення + 2.3 підбирання = 29.5 РЕ.
Кубок Суперліги – 15.3 очка + 6.3 передачі + 2 перехоплення + 1.7 підбирання = 15.3 РЕ.
 
Американський плеймейкер «Будівельника» надзвичайно потужно провів жовтень, вийшовши в беззаперечні лідери Суперліги як за результативністю (27.2 очка в середньому за гру), так і за ефективністю (29.5 балів), а також поставивши кілька яскравих рекордів. Чого варті лише 39 очок і 49 балів рейтингу ефективності в матчі проти «Хіміка»! Халід Ель-Амін – ключовий гравець своєї команди – за підсумками шести матчів чемпіонату та трьох ігор Кубку Суперліги, проведених в жовтні, по праву завойовує звання гравця місяця.
 
Статистика набраних очок у різних чвертях (із 27.2 загальних – 3.2 в першій чверті, 7.8 у другій, 7 у третій і 9.2 в четвертій) – це показник справжнього майстра, котрий задає ритм гри та вміє додати у вирішальні хвилини.
 
Фактор домашнього майданчика на досвідченого Ель-Аміна не впливає, хоча трохи більше очок він набирає, все ж таки, в «Меридіані» (30.8 проти 27), де «Будівельник» провів чотири з шести ігор першості, зате більше передач віддає саме на виїзді (6 проти 4.8).
 
75 % реалізації двоочкових кидків дозволили Халіду Ель-Аміну посісти за цим показником третє місце серед усіх гравців чемпіонату. Вищий відсоток лише у центрового «Києва» В’ячеслава Кравцова, такий самий – у центрового «Ферро-ЗНТУ» Артема Чемякіна. Крім Ель-Аміна за цим показником до першої двадцятки чемпіонату за підсумками жовтня потрапили лише два захисники – Деррік Зіммерман («Будівельник») і Даррел Мітчелл («Хімік»). А за забитими двоочковими кидками (6.5) розігруючий «Будівельника» поступається лише форварду Кевіну Тіггсу з «Ферро» та ділить друге місце з одноклубником – центровим Михайлом Анісімовим.
 
Високий відсоток реалізації триочкових кидків (55.3 %) в шести матчах чемпіонату забезпечив Ель-Аміну третє місце після Горана Іконіча («Донецьк») та Крістофера Хілла («ОДЕСА») – в обох, щоправда, лише по чотири поєдинки, зате за забитими триочковими (3.5 в середньому за гру) – друге після Джерома Колмена («ОДЕСА»).
 
Крім того, американець другий за відсотком реалізації штрафних (88%), поступаючись лише Артему Буцькому, котрий уже залишив БК «ОДЕСА», у складі якого в жовтні провів на три гри менше, ніж лідер «гладіаторів». За забитими він ділить із ним же 13-14 позиції серед гравців Суперліги.
 
І нарешті, у списку баскетболістів, на яких найчастіше фолили гравці суперника Ель-Амін також посідає друге, після форварда «Ферро» Чарльза Томаса, місце – 5.5 зароблених фолів у середньому за гру.
 
В Кубку Суперліги – турнірі, в якому тренери іноді дають відпочити лідерам, – Халід Ель-Амін входить у десятку за кількістю набраних очок і ефективністю, посідаючи також третє місце за кількістю передач партнерам.

sl.ukrbasket.net
Добавил: McGhee
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.