вверх  обратно

Символическая пятерка Суперлиги. Версия сайта Суперлиги

2.11.2009

Календар тижня, що минув, не дорахувався кількох запланованих ігор, однак матчі, які все ж таки відбулися, були наповнені яскравими подіями. Що цікаво, ігри чемпіонату та Кубку Суперліги пройшли під знаком перших номерів.
 
Так, плеймейкеру «Говерли» Патріку Спарксу в матчі проти «Політехніки» підкорився тріпл-дабл (21 очко + 10 підбирань + 10 передач + 1 перехоплення = 35 РЕ). Халід Ель-Амін у зустрічі «Будівельник» – «Хімік» побив власний рекорд корисності – 49 (!) балів рейтингу ефективності. Маркі Перрі видав чудову гру в Кривому Розі, набравши 28 очок і віддавши 7 передач. Денис Лукашов зробив дабл-дабл, додавши до нього 6 передач, у поєдинку «Києва» з «Політехнікою-Галичиною». Зрештою, Едгарс Яромановс, не вражаючи особливою результативністю, просто провів дві хороші, причому – переможні, гри у складі «Миколаєва».
 
Окрім цього, якщо говорити про захисників, варто відзначити чудовий дебют Терренса Оглсбі за «Миколаїв», котрий у першій же грі та ще й проти непростого суперника набрав 29 очок, додавши до них 3 підбирання.
 
На жаль, форварди демонстрували не таку яскраву гру, як захисники, що значно ускладнило вибір та зменшило коло кандидатів до п’ятірки. Щодо «великих», то вкотре свою важливість для нинішньої команди Рімаса Гірскіса довів Хасан Різвіч (дабл-дабл при 30 очках рейтингу ефективності у грі з «Грифонами» та 15 очок, 7 підбирань і 4 блок-шоти в програному матчі другого туру Єдиної ліги ВТБ проти ЦСКА). Два надзвичайно рівні і стабільні, а що головне – переможні, поєдинки у складах своїх команд провели Деніель МакКлінток і В’ячеслав Кравцов. На висоті у грі «Ферро» з «Грифонами» був Вінсент Хантер – 18 очок + 13 підбирань.
 
Захисники
 
Денис Лукашов («Київ») – 12 очок + 6.5 підбирання + 4.5 передачі + 1.5 перехоплення = 15 РЕ*.
 
Гра, яку продемонстрував на тижні Денис Лукашов, засвідчила, що плеймейкер БК «Київ» нарешті повністю відновився від наслідків травми й готовий бути одним із лідерів команди Віталія Чернія, демонструючи надійність у захисті та організовуючи гру своїх партнерів. Особливо вдався Денису поєдинок у Києві проти «Політехніки-Галичини», в якому він записав на свій рахунок дабл-дабл: 14 очок + 10 підбирань, а також 6 передач, 2 перехоплення й 1 блок-шот.
 
Халід Ель-Амін («Будівельник») – 25 очок + 6 передач + 4 перехоплення + 3 підбирання = 27 РЕ*.
 
Дещо розслабившись у кубковому протистоянні з «Дніпром», що відбулося в понеділок (лише 11 очок, 4 передачі та 4 перехоплення), лідер «Будівельника» в суботньому матчі чемпіонату просто розірвав «Хімік» – 39 очок (при 7/9 триочкових!), 8 передач, 4 підбирання та 4 перехоплення, які забезпечили йому неймовірні 49 балів рейтингу ефективності.
 
Форвард
 
Пі Джей Таккер («Донецьк») – 17 очок + 6 підбирань + 1 передача + 1 перехоплення = 21 РЕ.
 
Пі Джей Таккер після повернення до Донецька виглядав не так яскраво, як цього від нього очікували, але у Кривому Розі став, разом зі своїм співвітчизником Маркі Перрі, одним із головних героїв перемоги «тигрів» над «Кривбасбаскетом». Навіть у провальній для команди грі другого туру Єдиної ліги ВТБ з УНІКСом американець був одним із кращих у складі своєї команди – 12 очок + 6 підбирань + 2 передачі.
 
«Великі»
 
Деніель МакКлінток («Миколаїв») – 22.5 очка + 8 підбирань + 2 блок-шоти = 23 РЕ*.
 
Деніель МакКлінток на тижні продемонстрував надзвичайну стабільність, провівши дві гри з максимальною користю для «Миколаєва». В матчі Кубку Суперліги, в якому підопічні Валентина Берестнєва обіграли «ОДЕСУ», американцю не вистачило одного підбирання до дабл-дабла. Хоча він, як і решта партнерів, перебував дещо в тіні дебютанта господарів – Терренса Оглсбі, однак 21 очко та 9 підбирань зробили його найкориснішим гравцем поєдинку. В чемпіонаті «корабели» також здобули довгоочікувану перемогу, а МакКлінток із 24 очками став найрезультативнішим гравцем своєї команди.
 
В’ячеслав Кравцов («Київ») – 15 очок + 9.5 підбирання + 2.5 передачі + 2 блок-шоти = 20.5 РЕ*.
 
В’ячеслав Кравцов разом із командою подолав смугу невдач, свідченням чому стали дві перемоги, здобуті на тижні БК «Київ». В понеділок підопічні Віталія Чернія здійснили вдалий вояж до Рівного, де в напруженому двобої переграли місцевий «Пульсар». На рахунку центрового «вовків» – дабл-дабл. У п’ятницю кияни на домашньому майданчику розібралися з «Політехнікою», і знову п’ятий номер «Києва» був однією з головних дійових осіб у складі своєї команди, заробивши 18 очок, зібравши 7 підбирань і поставивши 3 блок-шоти.
 
* середні статистичні показники за дві гри

sl.ukrbasket.net

Добавил: Max
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.