вверх  обратно

Давинея Пейн и Джои Клайберн будут выступать за "Динамо" в следующем сезоне

29.10.2009
 Тренерський штаб київського «Динамо»-НПУ ім. Драгоманова майже зберіг чемпіонський склад сезону-2008/09 (нагадаємо, команда стала володарем золотих нагород жіночого чемпіонату УБЛ) і вже більше місяця готується до нового чемпіонату. У порівнянні з минулим сезоном у команді відбулися незначні зміни - не гратимуть російські баскетболістки – важкий форвард Вікторія Шолохова, яка нині виступає у московському «Динамо» і центрова Євгенія Стельмах –  залишилася у БК «Вологда-Чеваката».

Вже три тижні з командою готуються легіонери, які допомогли команді виграти золоті нагороди – росіянки Олена Легостаєва та Олена Кошуріна, болгарка Марінела Агаларева, американка Джої Клайберн а також українки – Наталія Сільянова, Вікторія Шматова, Євгенія Якуніна, Марина Герман, Ганна Філатова і Анна Стафюк.

- Ми з нетерпінням очікуємо старту чемпіонату, - говорить головний тренер команди Володимир Рижов-молодший. – Через тренувальний процес набираємо фізичну форму, намагаємося награвати різноманітні схеми та комбінації, як у нападі, так і у захисті. Детально вивчаємо наших суперників по чемпіонату і у Єврокубку. Провели кілька спаринг-поєдинків з чоловічими колективами. Шукаємо можливості зіграти з жіночими командами щоб у повній бойовій готовності підійти до сезону. Залишилося знайти кваліфіковану центрову, бажано з європейським паспортом. Зараз з кількома ми ведемо переговори. Сподіваємося, що найближчим часом у нас з’явиться потужний п’ятий номер, - підкреслив наставник «Динамо».

Нагадаємо, свій перший матч у жіночому Єврокубку ФІБА київське «Динамо» проведе 19-го листопада у Дніпропетровську проти «Дніпра». А 26-го вдома прийматиме боснійський «Железначар».

Нині новачків у складі «Динамо»-НПУ троє. Найколоритніша серед них 26-річна американка Давінея Пейн (може зіграти на позиції першого, другого та третього номерів), яка у минулому сезоні виступала за естонський клуб БК «Стар» (Таллін) і має досвід ігор у єврокубках. У минулому сезоні її команда виступала у груповому раунді жіночого Єврокубку ФІБА. Її статистичні показники наступні: 13,5 очок, 9,3 підбирань і 2,6 результативних передач.

У чемпіонаті Естонії команда Пейн стала володарем золотих нагород, а сама новачок «Динамо» стала найрезультативнішим гравцем естонської ліги набираючи у середньому по 24 очки за гру. Крім того, Давінея Пейн була визнана MVP плей-офф чемпіонату Естонії. У вирішальному матчі проти БК «Таллін», в якому БК «Стар» здобув перемогу – 76:66 (рахунок у фінальній серії – 3:0 на користь БК «Стар») Пейн набрала 32 очки, зробила 5 підборів, 3 результативні передачі і два блокшоти.

Другим новачком «Динамо» стала 20-річна українка Таїсія Бовикіна, яка у минулому сезоні грала за французький клуб «Тарб», а до цього виступала у молодіжній команді УГМК (Єкатеренбург, Росія).  

Ще один новачок київського клубу – 21-річна центрова Аліна Йордан. Минулий сезон вона провела у чемпіонаті України серед команд першої ліги виступаючи за київський КНЕУ і була визнана найкращим п’ятим номером турніру. У 2008-му році Аліна виступала за молодіжну збірну України (U-20) у фінальній частині чемпіонату Європи. Тоді, українська команда на молодіжному Євробаскеті посіла п’яте місце.

womenbasket.com.ua
Добавил: McGhee
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.