вверх  обратно

Символическая сборная Суперлиги. Версия сайта Суперлиги

26.10.2009

Шановні друзі, пропонуємо Вашій увазі символічну п’ятірку тижня за підсумками виступів гравців у Кубку та першості Суперліги. Далеко не всі з претендентів, котрі голосно заявили про себе в першій половині тижня, повторили успіх і в суботу, хоча у трьох випадках були враховані сумарні результати гравців. Команда тижня цього разу набула дещо незвичного вигляду – три захисники та два «великих». Це пов’язано, насамперед, із тим, що всі, хто міг би претендувати на позицію одного з двох форвардів, демонстрували або нестабільну, або невиразну гру. Та й важко, напевно, посперечатися з тим, що Мітчелл, Ель-Амін і Блессінгейм зробили для успіху своїх команд набагато більше, ніж будь-хто з форвардів. В той же час, подібну «швидку» п’ятірку час від часу використовують, причому, нерідко доволі успішно.
 
Даррел Мітчелл («Хімік») – 27 очок + 7 передач + 5 підбирань + 2 перехоплення = 31 РЕ.
 
Дарелл Мітчелл – лідер Суперліги за кількістю результативних передач – знову опиняється в п’ятірці серед найкращих захисників. Южненський «Хімік» провів на тижні лише одну гру – в суботу проти «Азовмаша». Але що це був за поєдинок! Лише в овер-таймі підопічним Дмитра Базелевського вдалося вирвати мінімальну перемогу в непоступливих господарів. Штрафні у найвідповідальніший момент пробивав саме американець, який до цього не реалізував дві спроби з трьох. Але в потрібну мить не схибив – 102: 101 на користь «Хіміка». Крім того, Даррел Мітчелл став найрезультативнішим гравцем своєї команди, набравши 27 очок (12 із них – пострілами з-за дуги), а також віддав 7 передач і зібрав 5 відскоків.
 
Кхалід Ель-Амін («Будівельник»). Середні показники за дві гри: 24.5 очка + 6.5 передачі + 2 підбирання + 2.5 перехоплення = 29.5 РЕ.
 
Ключовий гравець «Будівельника» провів на тижні дві гри – в Кубку проти «Кривбасбаскета», де його 16 очок і 7 передач допомогли команді здобути переконливу перемогу 93:66, і в чемпіонаті – проти «Дніпра», де американець влаштував справжню «гольову» феєрію, набравши 33 очка (7/9 двоочкових, 6/10 триочкових, 1/1 штрафних кидків) і забезпечивши успіх «Будівельнику». Разом із 6 передачами та 4 перехопленнями очкові здобутки Ель-Аміна склали 38 балів рейтингу ефективності.
 
Джеррел Блессінгейм («ОДЕСА»). Середні показники за дві гри: 20.5 очок + 5 передач + 3 підбирання + 1 перехоплення = 20.5 РЕ.
 
Джеррел Блессінгейм надзвичайно вдало дебютував у складі «ОДЕСИ». Самі ж акули в понеділок завдали в Кубку поразки дуже непростому супернику – «Дніпру», а в суботу в рамках першості Суперліги здолали «Кривбасбаскет». Американський новачок одеського клубу доволі непогано провів перший матч, набравши 12 очок, віддавши 4 передачі та зібравши 4 відскоки. Зате у другому поєдинку Джеррел Блессінгейм узагалі був нестримним, реалізувавши 7 із 10 двоочкових, 2 з 4 триочкових і 9 із 11 штрафних спроб, віддавши 6 передач партнерам і змусивши суперника 12 раз фолити на собі.
 
Рікардо Марш («Донецьк») – 24 очка + 7 підбирань + 5 перехоплень = 28 РЕ.
 
Схоже, Рікардо Марш нарешті почав відпрацьовувати аванси, видані йому під час переходу до «Донецька» в нинішньому міжсезонні. Вийшовши у стартовій п’ятірці своєї команди в матчі проти «ДніпроАзота», американський форвард набрав 24 очка (11/16 двоочкових і 2/4 штрафних спроб), а також дуже непогано відпрацював в обороні. І хай суперник був не з найсильніших, але, по-перше, слід враховувати виснажливий поєдинок з «Більбао», який «тигри» провели серед тижня, а по-друге, – появу у складі дніпродзержинської команди Ламара Каріма, який набрав більше третини очок господарів – 32.
 
Михайло Анісімов («Будівельник»). Середні показники за дві гри: 14.5 очок + 8.5 підбирань + 1 блок-шот = 17 РЕ.
 
Серед основних конкурентів Михайла Анісімова на позицію центрового непогану гру серед тижня продемонстрували Вінсент Хантер («Ферро»), Даніель МакКлінток і Вадим Матюкевич (обидва – «Миколаїв»), у суботу – Юріца Жужа («Кривбасбаскет»). Однак єдиним, хто, крім п’ятого номера «гладіаторів», стабільно на високому рівні провів два матчі, став Хасан Різвіч («Азовмаш»). Проте маріупольці зазнали дві необов’язкові поразки, чому словенець завадити аж ніяк не зміг. Натомість Михайло Анісімов зробив вагомий внесок у перемоги своєї команди, як у кубковій грі з «Кривбасбаскетом», так і в чемпіонаті проти «Дніпра», зупиняючись щоразу на відстані кроку-двох від дабл-дабла.

sl.ukrbasket.net

Добавил: Max
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.