вверх  обратно

В Черновцах создана новая баскетбольная команда

26.10.2009

Завдання здобути путівку до вищої ліги озвучив капітан нової чернівецької баскетбольної команди «Стріба» Андрій Семенович під час передсезонної прес-конференції, в якій взяли участь також голова Чернівецької обласної федерації баскетболу – перший заступник Чернівецького міського голови Микола Попадюк та капітан БК «Чернівці – Буковина» Роман Маніліч. У рамках зустрічі з пресою відбулася і презентація найбільш «розкручених» гравців нової команди.

Абміційна чернівецька «Стріба» вже «наробила галасу» у баскетбольних колах гучними кадровими кроками, адже, погодьтеся, далеко не кожна нова команда може одразу залучити до свого складу гравців, які пройшли школу вищого ешелону, нехай і в дублях титулованих клубів. Такі стартові «придбання» стали можливі завдяки підтримці з боку місцевої дистрибуційної компанії «РОМА», до якої найближчим часом ймовірно долучиться і… італійсько-українська лабораторія «Леонардо», чиї представники теж були присутні у конференц-залі готелю «Буковина» на звітній прес-конференції. Голова благодійного фонду «Леонардо» Олександр Гриньов повідомив, що досвід співпраці зі спортивними організаціями у «Леонардо» вже є, і що італійські партнери, серед яких був присутній і екс-віце-мер італійського міста Генуя Антоніо Фабрі, зацікавлені допомогти «Стрібі» досягти поставлених завдань.

Голова обласної федерації баскетболу Микола Попадюк запевнив, що вже найближчим часом чернівецькі команди, яких у І лізі уперше буде аж дві, зможуть проводити домашні поєдинки у найбільшому чернівецькому залі «Олімпія». Затримка поки що за приміщенням для зберігання сучасних баскетбольних конструкцій, які міська рада вже придбала. А поки що чернівецькі команди будуть приймати у залі педагогічного коледжу.

Капітан БК «Чернівці – Буковина» Роман Маніліч зазначив, що перед їх колективом не стоять такі високі завдання, як перед «стрібою», але хлопці будуть старатися тішити вболівальників гарною і безкомпромісною боротьбою за перемогу в кожному матчі.

Під час прес-конференції відбулася і своєрідна презентація команди «Стріба». Ігрові майки з рук керманича обласного баскетболу Миколи Попадюка отримали декілька «розкручених» гравців нової команди: №8 – Олександр Булах (виступав за «Говерлу» (Івано-Франківськ) і один сезон – у вищій лізі за одеський «Домоград»), №22 – Андрій Гнатенко (грав за дубль столичного «Будівельника»), №9 – Денис Спиридонов (граючий тренер, чернівчанин, який тривалий час виступав за «Говерлу»), №12 – Давід Майсурадзе (грав за дубль столичного «Будівельника» і юнацьку збірну Грузії), №7 – Денис Єлісевич (грав за дубль «Черкаських мавп» та у вищій лізі за київських «Скорпіонів»).

Презентували також і символіку обох команд.

turnir.com.ua

Добавил: Max
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.