вверх  обратно

Студенческая баскетбольная лига. Основные положения

22.10.2009

ПОЛОЖЕННЯ
про  змагання  Студентської  Баскетбольної  Ліги  України  (СБЛУ) 
серед чоловічих команд на 2009/ 2010 рр.

1. Мета і завдання.
1.1. Подальший розвиток і популяризація баскетболу в Україні.

1.2. Виявлення талановитої молоді та залучення до участі у змаганнях більшої кількості студентів.        

1.3. Підвищення спортивної майстерності студентських команд.

1.4. Підготовка студентських збірних команд України та ВНЗ до участі в офіційних міжнародних змаганнях.

2. Керівництво та відповідальність за проведення змагань.
2.1. Загальне керівництво підготовкою та проведенням змагань як змагань державного рівня здійснюється Міністерством освіти і науки України, Комітетом з фізичного виховання та спорту МОН України, Федерацією баскетболу України (надалі - ФБУ) та Всеукраїнською Баскетбольною Студентською Асоціацією України (надалі - ВБСА).

2.2. Безпосереднє проведення змагань покладається на головну суддівську колегію, що призначається ФБУ та ВБСА.

2.3. Відповідальність за проведення змагань покладається на вищі навчальні заклади (ВНЗ) і територіальні організації ВБСА, що їх проводять.

3. Організації, що приймають участь, вимоги до учасників.
3.1. До участі в змаганнях допускаються чоловічі команди ВНЗ III - IV рівнів акредитації, що подали офіційну заявку.

3.2. Склад команди кожного туру - 14 осіб (12 гравців + 2 тренери).

3.3. До складу команди входять тільки студенти та аспіранти всіх форм денного навчання, що навчаються у даному навчальному закладі, в одному місті.

3.4. До складу команди не допускаються гравці, що заграні в основному складі команди Суперліги 19 Чемпіонату України.

3.5. Вік учасників - не старше 28 років.

3.6. В складах команд дозволяється приймати участь іноземним студентам денної форми навчання при наявності всіх документів, передбачених даним Положенням.

3.7. Не дозволяється посилювати команду гравцями, що навчаються на підготовчих або "нульових" курсах, а також в відділеннях (філіалах) ВНЗу в інших містах, та студентами інших ВНЗів.

3.8. Учасники змагань, що грали за одну з команд, не мають права в цьому ж сезоні грати за іншу команду. Винятком може бути перехід на навчання з одного навчального закладу до іншого, що підтверджено відповідним відкріпленням від команди попереднього ВНЗ та копією наказу про зачислення до іншого ВНЗ.

3.9. Перехід гравця з однієї команди до іншої дозволяється не більш одного разу на протязі ігрового сезону і тільки до 01.02.2010 р..

3.10. Гравець, який отримав 3 технічних фоли, пропускає наступну гру. Гравець, що отримав дискваліфікуючий фол, пропускає дві наступні гри.

3.11. Тренер, який отримав 3 персональних технічних фоли або дискваліфікуючий фол, відсторонюється від керівництва командою під час ігор до рішення ГСК.

3.12. Всі випадки, що не обумовлені Положенням про змагання та Офіційними Правилами баскетболу, розглядаються ГСК.

4. Система та терміни проведення змагань
Перший етап  (листопад 2009 р. - березень 2010 р.). Команди, що подали заявку до ВБСА, розподіляються за територіальною ознакою на групи:

"ЗАХІД" - Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська,         Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька області.  
Відповідальним органом за проведення змагань СБЛУ у цьому регіоні є Рівненська  обласна федерація баскетболу, Рівненське обласне управління з фізичного виховання та спорту  Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України  (далі КФВС МОНУ) і Рівненський обласний осередок ВБСА.
 
"ПІВДЕНЬ" - Запорізька, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Херсонська області,
   Автономна Республіка Крим, м. Севастополь.
Відповідальним органом за проведення змагань СБЛУ у цьому регіоні є Запорізька  обласна федерація баскетболу, Запорізьке обласне управління з фізичного виховання та спорту КФВС МОНУ і Запорізький обласний осередок ВБСА.

"ПІВНІЧ" -   Вінницька, Житомирська, Київська, Черкаська, Чернігівська області, м. Київ.
Відповідальним органом за проведення змагань СБЛУ у цьому регіоні є федерація баскетболу м. Києва, Київське міське управління з фізичного виховання та спорту КФВС МОНУ і Київський міський осередок ВБСА.

"СХІД"  -   Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Полтавська, Сумська, Харківська   області.
Відповідальним органом за проведення змагань СБЛУ у цьому регіоні є Харківська обласна федерація баскетболу, Харківське обласне управління з фізичного виховання та спорту КФВС МОНУ і Харківський обласний осередок ВБСА.
 
Система змагань в групах визначається органом, що відповідає за проведення  змагань СБЛУ у цьому регіоні, та затверджується головною суддівською колегією ФБУ та ВБСА.

Другий етап - фінальні змагання (травень 2010 р.).
Команди, що на першому етапі займуть 1-2 місця в групах "Захід", "Південь", "Північ", "Схід", утворюють фінальну групу, та розігрують призові місця Студентської баскетбольної ліги України.

Конкретні терміни і міста проведення етапів (турів) змагань будуть повідомлені окремими документами.

5. Визначення командних результатів.
Місця команд розподіляються згідно з "Офіційними Правилами гри ФІБА".

6. Фінансування.
ФБУ несе витрати по організації змагань, відрядженню трьох членів суддівської колегії на тури змагань (при необхідності), по нагородженню 4 найкращих гравців Студентської баскетбольної ліги України.

Організація, що приймає тур, несе витрати по організації змагань, медичному та  транспортному забезпеченню, оренді спортивної споруди для змагань, оплаті роботи суддів та головного судді туру, оплаті харчування місцевих суддів-секретарів (5 чол. на кожну гру). Розміри оплати роботи суддівського апарату за одну гру слідуючи: інспектору, комісару, судді - 70 грн.; членам секретарської бригади - 30 грн.

Відряджаючи організації  несуть всі витрати по відрядженню команд (12 гравців + 2 тренери) на кожний тур змагань, їх харчуванню та розміщенню.

Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України та Спортивна студентська спілка України несуть витрати по нагородженню переможців і призерів змагань Кубками, медалями, дипломами відповідних ступенів та вимпелами, а також витрати на оплату суддівської колегії фінальних змагань.

Всеукраїнська Баскетбольна Студентська Асоціація несе витрати по організації змагань та проведенню фінального туру та нагородженню переможців і призерів змагань цінними  призами.

7. Нагородження.
Команді-переможниці Студентської Баскетбольної Ліги України (СБЛУ) присвоюється звання "Переможець Студентської Баскетбольної Ліги України". Команда нагороджується кубком, дипломом І ступеня і вимпелом.
Команди, що займуть ІІ і ІІІ місця, нагороджуються кубками, дипломами ІІ і ІІІ ступеня і вимпелами.
Гравці та тренери команд, що займуть І - ІІІ місця, нагороджуються медалями та  дипломами відповідних ступенів.
Нагородженню підлягають також 4 найкращих гравці студентської ліги України.
 
8. Порядок подання заявок.
Офіційна (підтверджуюча) заявка на участь в СБЛУ подається письмово (поштою, електронною поштою, факсом) в секретаріат ВБСА до 25.10.2009 р..

Для участі в змаганнях СБЛУ до 25.10.2009 р. до секретаріату ВБСА потрібно подати такі документи (поштою, електронною поштою, факсом):
 - іменну заявку команди;
 - оригінал та ксерокопію паспорта;
 - оригінал та ксерокопію студентського квитка та залікової книжки;
        - довідку з реквізитами команди (ВНЗ та ін.), спортивного залу, тренерів команди;
        - довідку про сплату членських внесків до СССУ.
             

Заявочний лист (іменна заявка) подається до секретаріату ВБСА. В заявочному листі вказуються: повна назва команди (ВНЗ), місто, список гравців (прізвище, імўя та по батькові, рік і дата народження, зріст, ігрова позиція, курс, ідентифікаційний код, домашня адреса), домашні, службові та мобільні телефони тренерів команди.
Заявочний лист повинен бути завірений місцевими федерацією баскетболу,  управлінням з фізичної культури та спорту облдержадміністрації, управлінням з фізичної культури та спорту КФВС МОН України; ректором ВНЗ та лікарем лікарсько-фізкультурного диспансеру або студентської поліклініки. В разі відсутності візи лікаря в заявці, допуск гравця необхідно підтвердити медичною довідкою лікарсько-фізкультурного диспансеру або студентської поліклініки.

Дозаявку на допуск гравця, що не грав за команду з якогось приводу, можливо подати на протязі змагань до 01.04.2010 р.

Якщо заявочний лист у команди оформлено неналежним чином (неповні дані, немає допуска лікаря та ін.), команду не буде допущено до участі в змаганнях.

Гравця не буде допущено до участі в змаганнях, якщо він не може надати до секретаріату ВБСА всі документи, або його документи оформлено неналежним чином.

На кожному турі команда повинна надати головному судді туру заявку з медичним допуском гравців лікарсько-фізкультурним диспансером або студентською поліклінікою.

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.