вверх  обратно

"Говерлу" ждут в Ивано-Франковске

20.10.2009

19 жовтня відбулася прес-конференція за участю представників місцевої та обласної влади, спортивних функціонерів та громадських діячів, які в один голос висловили свою підтримку БК "Говерла"...

У ході зустрічі з численними представниками ЗМІ учасники прес-конференції висловили свою позицію з приводу рішення Асоціації баскетбольних клубів «Суперліга» щодо заборони проведення домашніх матчів у манежі Коледжу фізичного виховання. «Від імені громади міста Івано-Франківська ми хотіли би висловити величезну стурбованість нинішньою ситуацією у якій опинився БК «Говерла». – зазначив голова бюджетної комісії Івано-Франківського міськвиконкому, депутат Ростислав Кукурудз. – Саме тому ми вирішили направити лист до Федерації баскетболу України, Суперліги та керівників клубів-учасників чемпіонату Суперліги з проханням дозволити франківському клубу проводити свої домашні поєдинки у Івано-Франківську при умові, що поставлені претензії з боку Асоціації будуть нами ліквідовані або ж до початку матчів другого кола чемпіонату, або ж після закінчення нинішнього сезону».

За словами чиновників та спортивних функціонерів протягом минулих років БК «Говерла» зробив дуже багато для розвитку та популяризації баскетболу в нашому регіоні. Тільки за минулий рік кількість дітей та учнів, які почали займатися баскетболом, виросла у кілька разів. Відтак громадськість міста Івано-Франківська сподівається на те, що цю тенденція буде і надалі продовжено, а баскетбольному клубу «Говерла» повернуть можливість проводити домашні матчі у обласному центрі Прикарпаття на радість багато чисельним шанувальникам цієї чудової гри.

«Говерла» - це візитна картка не лише міста Івано-Франківська, а й цілого регіону. – розповів директор Івано-Франківського Коледжу фізичного виховання Любомир Пасічняк. - Чемпіонат Суперліги – це саме той баскетбол, на який Прикарпаття чекало багато років. Тому рішення заборонити клубу грати домашні матчі, висловлюючись мовою боксу, не інакше як удар нижче пояса я назвати не можу. Це рішення пролунало фактично без попередження. Як можна за кілька днів до старту чемпіонату сказати: «Хлопці, ви не маєте права грати у Івано-Франківську»? Маю надію, що обидві сторони таки знайдуть компроміс і ми вже незабаром побачимо «Говерлу» в манежі Коледжу фізичного виховання».

Після виступів інших учасників прес-конференції було прийняте рішення про те, що звернення за підписом голови Івано-Франкіської ОДА Миколи Палійчука, міського головий Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса та інших чиновників і громадських діячів області буде направлене президенту Федерації Баскетболу України, директору Суперліги, а також керівникам усіх клубів турніру.

БК "Говерла"

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.