вверх  обратно

Открытое письмо баскетбольного клуба "Говерла"

30.09.2009

ТОВ "Баскетбольний клуб "Говерла" розглянув лист Асоціації баскетбольних клубів України "Суперліга" №30/09-02 від 30.09.2009 року з приводу чого зазначаємо наступне.

В даному листі зазначається, що до усунення недоліків майданчику БК "Говерла" (завищена жорсткість підлоги), домашні матчі клубу, згідно з календарем змагань XIX Чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд Суперліги сезону 2009-2010 рр. та кубку "Суперліга", будуть проводитися на майданчику суперника, як "домашні ігри".

Погоджуючись з рішенням Асоціації баскетбольних клубів України "Суперліга", в частині не допущення майданчику клубу, ми не розуміємо, з яких причин в листі №30/09-02 від 30.09.2009 року зазначено, що саме на майданчику суперника повинна проводити свої "домашні матчі" БК "Говерла". Адже, на засіданні Ради Президентів клубів Асоціації, було прийнято рішення про недопущення ігор на майданчику БК "Говерла", проте, не приймалось рішення про обов’язковість проведення матчів клубу саме на майданчику суперника.

Згідно з п.3.1.3 Регламенту Суперліги у разі неможливості проведення зустрічі на заявленому спортивному майданчику з поважних причин, гра повинна бути перенесена на інший майданчик. Рішення про перенос гри  на інший майданчик приймає комісар разом з суддями і узгоджує це питання з Генеральним директором Суперліги.

А тому, оскільки бюджетом клубу не передбачено виїзної ігри БК "Говерла" 3 жовтня  2009 року в м. Кривий Ріг, що несе за собою значні витрати клубу на відрядження та проживання команди, просимо провести гру з командою "Кривбасбаскет" на нейтральному майданчику, який допущений Лігою до змагань, у м. Рівне. БК "Говерла" отримало попереднє погодження керівництва БК "Пульсар" про можливість проведення матчу 3 жовтня 2009 року саме на їхньому майданчику. Таким чином, таке рішення дасть змогу не допустити порушення основоположного спортивного принципу  фейр-плей та завідомо не надасть команді з Кривого Рогу переваги над баскетбольним клубом "Говерла" у цій грі.

Крім того, оскільки БК "Говерла" проводить матч 1 туру Чемпіонату України по баскетболу серед чоловічих команд "Суперліга", як команда господар майданчику, відповідно саме наш клуб повинен вибирати майданчик на якому буде проводити свій домашній матч.

Також, оскільки БК "Говерла" отримало офіційне підтвердження Асоціації про те, що гра 1 туру повинна відбутись на виїзді у м. Кривий Ріг лише 30.09.2009 року о 15 год., у нас фактично відсутня можливість належним чином підготуватись та винайти відповідні фінансові ресурси для забезпечення виїзду команди. Слід також врахувати, що попереду у нашого клубу виїзні ігри у м. Маріуполь та Донецьк, які повинні відбутись 08.10 та 11.10.2009 року відповідно.  

А тому, просимо Вас у відповідності до п.3.1.3 Регламенту Суперліги прийняти рішення про проведення матчу 1 туру Чемпіонату України по баскетболу серед чоловічих команд "Суперліга" між командами БК "Говерла" та БК "Кривбасбаскет" у м. Рівне 03.10.2009 року. Початок матчу: дублюючий склад – 10-00, основний склад – 14-00. Або, віднайти інші альтернативні варіанти вирішення даної проблеми, які б влаштували обидві сторони.

            Генеральний директор ТОВ "Баскетбольний клуб "Говерла"    О.В. Пелех

БК "Говерла"

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.