вверх  обратно

Мельничук: "Из-за отсутсвия выбора надо держать в сборной всех игроков"

23.07.2009

У четвер ввечері делегація баскетбольної збірної України бере курс на Білорусь, де планує провести три контрольні поєдинки з місцевою національною дружиною. Докладніше про підготовку до матчів за право змагатися в дивізіоні А головний тренер нашої команди Валентин Мельничук розповів в інтерв’ю turnir.com.ua.

Збірна України вже майже місяць готується до відповідальних поєдинків. Чи вдалося зробити все із запланованого?
Ні, повноцінної підготовки не можна було зробити, бо у таборі команди не було основних виконавців. Маю на увазі Сергія Гладиря, Олексія Печерова, Сергія Ліщука. Перші двоє перебувають в Америці. Один як майбутній гравець НБА, інший – як теперішній.Щодо Ліщука, то він нині перебуває на оглядинах у «Віртусі» і вже на стадії підписання контракту. Лише 21 липня до нас приєднався Кирило Фесенко. Із ним ми сьогодні їдемо до Білорусі. Там ми побачимо всі хиби у нашій підготовці і з’ясуємо, які можна внести корективи.

Ви задоволені дотеперішньою активністю тих гравців, які були у сімействі збірної?
Ні, не зовсім. Гравці не приїхали до збірної в однаковій готовності. Деякі хлопці занедбали фізичну форму. Хтось – через проблеми зі здоров’ям, але були хлопці, які із незрозумілих причин втратили в готовності. Добре, що тепер вони здатні витримувати навантаження.

Ви лишаєте у збірній чи прощаєтеся з тими баскетболістами, до яких маєте претензії?
Ми не маємо вибору. Треба всіх тримати у збірній, бо їх немає ким замінити. Тож ні з ким прощатися ми не будемо.

Як вам бажання гравців приїжджати у збірну?
Ми робили вибір між Лебедєвим та Скутельником, бо це два натуралізовані гравці. Обрали Андрія Лебедєва, бо він здатен грати на двох позиціях. Та він відмовився від участі через поганий морально-психологічний стан. У пожежному порядку ми викликали Олександра Панченка з дніпропетровського «Дніпра», який дуже добре тренується і може допомогти команді.

Такі гравці, як Гладир, Ліщук, Печеров, Фесенко запевняють, що приїдуть у збірну, але із запізненням. Вони у вас відпрошуються чи просто ставлять перед фактом?
Ні, вони не відпрошуються, адже залежні від своїх клубів. Хлопці на контракті і повинні виконувати всі пункти угоди. І лише тоді вони можуть допомогти рідній збірній. Ми нормально поговорили і порозумілися.

Найгучнішою баскетбольною трансферою подією літа стала звістка з драфта НБА, на якому «Атланта Хоукс» задрафтували українця Сергія Гладиря. Він, до речі, нині перебуває в «Атланті». Які, на вашу думку, його перспективи?
У нього немає жодних шансів в «Атланті». Принаймні у цьому році. Гладир ще надто молодий, щоб грати в чемпіонаті НБА. Сергій два-три роки пограє в Європі, а пізніше може мріяти про кар’єру в НБА.

Турнир

Добавил: MarcuS
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.