вверх  обратно

Арена "Азовмаша" не отвечает требованиям Евролиги

27.06.2009

Маленька зала і відсутність спеціального кубу під стелею можуть завадити «Азовмашу» зіграти у найпрестижнішому клубному баскетбольному турнірі Cтарого Cвіту - Євролізі УЛЄБ.

Нагадаємо, чинні чемпіоні України мають змогу взяти участь у цих змаганнях, якщо подолають сито кваліфікації. Проте, за правилами Євроліги, домашня зала будь-якого клубу-учасника має вміщувати мінімум 5 тисяч глядачів. Арена ж в Маріуполі розрахована лише на 3,5 тисячі вболівальників. Крім того, над майданчиком має висіти спеціальний куб 24-секундник, який також відсутній на домашньому паркеті «Азовмашу» і не може бути встановлений через брак висоти.

Борис Маленький, віце-президент БК «Азовмаш»: «В нас зала на 3,5 тисячі. Усі світові табло, але немає кубу – нема де вішати. Немає місткості у 5 тис. Вони вимагають від нас письмового звіту про арену. А потім вони вже будуть розглядати. Але наскільки наші менеджери розмовляли зі штаб квартирою, для них принципово 5 тис.»

Варіант зіграти домашні ігри Євроліги УЛЄБ на іншому баскетбольному майданчику керівництво команди відкидає з різних причин.

Борис Маленький, віце-президент БК «Азовмаш»: «Є в Донецьку зала, але вона теж не вміщує 5 тис. Ну і крім того, брати учать лише для того щоб брати участь... або ж грати для своїх вболівальників. На наші матчі ходять молодь, діти, це важливо.»

Тож гратиме чи ні вперше в історії українська баскетбольна команда в Євролізі УЛЄБ залежатиме від поблажливості чиновників ФІБА. Про своє позитивне чи негативне рішення вони повідомлять вже найближчим часом.

Турнир

Добавил: MarcuS
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.