вверх  обратно

Алексей Печеров: "Смена тренера - мне на руку"

23.06.2009

Після півторамісячного перебування в Україні, наш легіонер баскетбольного клубу "Вашингтон Візардс" Олексій Печеров знову повертається до Америки. Перед від’їздом за океан відомий баскетболіст дав інтерв’ю.

-З якими планами вирушаєте за океан?
-Я засумував за баскетбольною грою, хоч півтора місяці підтримував фізичну готовність індивідуально. В Америці більш ніж два тижні пройдемо збір разом з командою, а десятого липня почнуться літні ігри в Лас-Вегасі. Там хочу себе добре зарекомендувати, щоб з гарним настроєм та відмінною готовністю повернутися до збірної України. За моїми планами, до табору української дружини приєднаюся десь наприкінці липня. Словом, я налаштований до праці. Вдома добре відпочив: побував у друзів, родичів, вилежався на гарячих турецьких пісках і тепер знову зосереджений на баскетболі. Треба робити кар’єру в чемпіонаті НБА.

-Порівняйте, будь ласка, минулий сезон в чемпіонаті НБА із попереднім…
-Хочеться якнайскоріше забути цей сезон, адже він був невдалим як для моєї команди, так і для мене. Ми програли десять стартових поєдинків. То був провал. Щоправда, під час сезону нас переслідувала епідемія травм. Недавно "Вашингтон Візардс" підписали контракт з новим тренером. Фліп Сондерс двічі виходив до фіналу чемпіонату НБА, тож з ним пов’язуємо великі надії.

-Ви з ним знайомі особисто?
-Коли я вирушав до України, то встиг декілька разів попереписуватися "есемесками". Віч-на-віч ми ще не спілкувалися.

-Як зміна тренера позначиться на вашій кар’єрі? Ви вболівали за тим, щоб команді змінився керманич?
-Так, я надіюсь на краще. Новий тренер – це новий погляд, це робота з чистого аркуша. Я сподіваюсь, що матиму більшу довіру, аніж у попередніх наставників. Ті чомусь не випускали мене на майданчик. І я не знав, чому не маю ігрової практики.

-А загалом, вам подобається життя в Америці?
-Так, в мене все гаразд, в Америці мене все влаштовує. Спочатку було важко призвичаїтися в чужій країні. Всі труднощі я подолав. Головне, що зараз виступаю там, де змалку мріяв побувати. Я пройшов великий шлях, але всі найяскравіші матчі ще попереду.

-У Вашингтоні велика українська діаспора…
-Так, у Вашингтоні багато українців, є українська церква. Приємно, що на чужині співвітчизники збираються в одному колі. І я стараюся до цього кола належати. Торік відбувався Український фестиваль, я теж в ньому брав участь. Завжди приємно спілкуватися та приятелювати з українцями.

-Ви ще й приятелюєте з відомим російським хокеїстом Олександром Овєчкіним. Часто бачитеся?
-Нечасто. Коли ми виступаємо вдома, то Овєчкін та компанія їдуть на виїзд. І навпаки. Календар не сприяє нашій дружбі. Якщо випадає вільна хвилина, то можемо зустрітися.

-Усім відома сума контракту Овєчкіна. Ваш контракт – прозорий?
-Ні, свою зарплату я замовчую від усіх. Заробляю достатньо. Задоволений рівнем заробітків.

Турнир

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.