вверх  обратно

Составлен новый рейтинг арбитров УБЛ

17.06.2009

Рейтинг роботи арбітрів за підсумками роботи в сезоні 2008/09
 
1. Ніколащенко
2. Вінокуров
3. Нагорний
4. Зозуля
5. Усс
6. Калугін
7. Сліпуха
8. Тихонов
9. Закревський
10. Чилікін
11. Каковкін
12. Радов
13. Шкепу
14. Литвиненко
15. Кравченко
16. Калашников
17. Родіонов
18. Каплун
19. Волков
20. Мирончик
21. Нетера
22. Федоренко
23. Авотін

Рейтинг молодих арбітрів (до 25 років)
 
1. Чурілов
2. Мирончик
3. Нагорний
4. Сало
5. Шестаков
6. Калугін
7. Перевознюк
8. Дусь
9. Усс
10. Гусляков
 
Рейтинг комісарів
 
1. Поляков
2. Хашаба
3. Пустогаров
4. Дубчак
5. Бухов
6. Головко
7. Таслицький
8. Гусєв
9. Берест

За коментарем з приводу нового рейтингу ми звернулись до голови суддівського комітету УБЛ Валентина Полякова.

- Валентину Васильовичу, на основі чого складалися ці рейтинги?
- Роботу арбітрів оцінювали три сторони – комісари, клуби і власне їх колеги, з котрими вони працювали. Ми просумували бали (а система така, що чим менший бал, тим краще), і визначили кращого арбітра Ліги. В обговоренні прийняли участь 22 арбітри, комісари і три клуби, котрі на це зголосились.
 
- Що це були за команди?

- „ФерроЗНТУ”, „Грифони” і „ДніпроАЗОТ”.
 
- Чому ж інші клуби не прийняли участі в голосуванні?
- Знаєте, мабуть це наше „авось” – десь не дослідили, десь на потім залишили. Ми звернулися до всіх, всіх попросили відгукнутись до 1 червня. І до цього терміну свої версії відіслали тільки три команди.
 
- Скажіть, яка взагалі мета цього рейтингу?
- По-перше, завдяки рейтингу молодих арбітрів ми змогли визначити п’ятірку суддів, що зможуть надалі залучатись до обслуговування матчів вищого дивізіону. Самі розуміють, арбітри стають старшими, потрібна молода зміна. Для молодих рефері це великий стимул, тепер вони будуть приїжджати на матчі Дивізіону „А” в якості резервних арбітрів. Для основних суддів цей рейтинг визначає їх призначення в якості головного, другого чи третього судді. Крім того, це стимул до зростання. Адже в нас є рефері, що відсудили і зупинились у своєму рості.
 
- Час замислитись про наступний сезон. Що буде зроблено протягом літа для того, щоб виключити помилки минулого чемпіонату?
- Суддівський комітет вже вніс варіант плану дій на літо в директорат УБЛ. Потрібно підготувати багато звітів по сезону, що завершився, також ми збираємось провести два семінари – один для арбітрів та комісарів Дивізіону „А”, другий для рефері і комісарів Дивізіону „Б” і жіночого чемпіонату. Плануємо залучити кількох сильних арбітрів, що допоможуть стороннім оком проаналізувати помилки наших суддів, а також обов’язково запросимо спеціалістів в області психології. Скоріше за все, ця робота почнеться вже з наступного тижня.

Официальный сайт УБЛ

Добавил: MarcuS
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.