вверх  обратно

"Черкаськи Мавпы" поддержали "Донецк" в объединении лиг. Ответ на открытое письмо

5.06.2009
БК «Черкаські Мавпи»  щиро підтримує намір БК «Донецьк» сісти за стіл переговорів про об’єднання двох ліг в єдину. Повторюючи слова одного з засновників нашого клубу, а нині Президента Української баскетбольної Ліги Михайла Бродського, ми хочемо наголосити: ми ніколи не стояли на позиціях розколу і залишаємося прихильниками формування одного сильного чемпіонату.
 
Але при цьому ми повинні рахуватися з реальністю, з тими факторами, котрі спричинили розкол в українському баскетболі, зокрема - неспортивний стиль управління ФБУ з боку його президента Олександра Волкова. Ми всі пам’ятаємо, що пан Волков був категорично проти введення обов’язкової присутності українських гравців на майданчику. Але як показав час, запроваджена в УБЛ формула «4+1» виправдала себе і логічним буде перейти в наступному сезоні на модель «3+2». Також відомо, що за часів президентства Волкова чимало грошей витрачено невідомо куди, і він досі не відзвітував про фінансову діяльність ФБУ. Тоді як функціонери Федерації отримували великі зарплати, баскетболісти збірної грали  за копійки, і без належних страховок, змушені потім відновлюватися за власний кошт або кошт клубів.
 
Не перераховуючи усіх мотивів, резюмуємо: на наш погляд, пан Волков не може стояти на чолі об’єднання двох ліг, і відставка президента ФБУ має стати необхідною передумовою злиття УБЛ і ФБУ. І ми віримо, що Олександрові Анатолійовичу вистачить честі  для гідного кроку.
 
Другою необхідною передумовою для об’єднання корекція – на наш погляд – «диктаторського» статуту ФБУ, зокрема, статут має бути прозорішим,  з чітко прописаними положеннями, а також з рівним представництвом областей  у президії Федерації.
Баскетбол в Україні повинен об’єднатися, тим паче в період кризи. Тому ми підтримуємо заклик до усіх баскетбольних клубів сісти за стіл переговорів. Щоправда, ці переговори повинні провести не наймані за кордоном менеджери, а українці, які вболівають за національний баскетбол не лише в межах річного контракту, а усім серцем і протягом усього життя.

mavpabasket.com
Добавил: McGhee
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.