вверх  обратно

"Политехника-Галычина" отмечает свой юбилей

27.05.2009

24 травня львівському баскетбольному клубу "Політехніка-Галичина" виповнилося 15 років з дня заснування. За п'ятнадцять років клуб носив різні назви: "Політехніка", "Львівська Політехніка", "Львівська Політехніка-Галичина", "Політехніка-Галичина". За час свого існування знамена БК "Політехніка" захищали різні баскетболісти. Та в усі часи основу команди завжди складали місцеві виконавці. Серед гравців, які грали під клубними знаменами "Політехніки" слід згадати теперішнього головного тренера івано-франківської "Говерли" Олега Пелеха. Також за львівську команду виступали знайомі вуху уболівальника: Дружбляк, Смішний, Бугаєвський, Заболотний, Мартинов, Штереб, Бєсков. Варто зазначити, що першим капітаном команди був Ярослав Зубрицький, який і зараз виводить команду із капітанською пов'язкою.

У 1994 році на основі Національного університету "Львівська політехніка" виник баскетбольний клуб з однойменною назвою. Керманичем команди став Анатолій Заверікін, який очолював "Львівську Політехніку" 10 років. За короткий час (5 років) львівська команда зуміла з другої ліги вийти у Суперлігу. З першого ж разу "Львівська Політехніка" зуміла зайняти сьоме місце в турнірній таблиці, пробившись у плей-офф.

Згодом фінансові труднощі змусили львівських баскетболістів задовольнятися низом турнірної таблиці. Час змін наступив у сезоні 2006-2007, коли у команди з'явився справжній спонсор - нафтопереробний комплекс "Галичина". За підсумками цього чемпіонату "Політехніка-Галичина" (як тепер став величатися львівський клуб) зайняла 11 місце. Перемоги "Політехніки-Галичини" сьогодні асоціюються в уболівальників з іменем заслуженого тренера Білорусі Валентина Вороніна. Вже у сезоні 2007-2008 "Політехніка-Галичина" зайняла четверте місце в українській суперлізі, й здобула бронзові медалі в Фіналі Чотирьох Кубка України.

Зараз у структуру баскетбольного клубу "Політехніка-Галичина" окрім головної команди, яка цього сезону виступає в першості Української баскетбольної ліги входить також дублюючий склад, жіноча команда та "ОДЮСШ-Політехніка-Галичина" (5 вікових груп). "Дубль" львівської команди у сезоні 2008-2009 зайняв 2 місце у чемпіонаті УБЛ. За час існування БК "Політехніка-Галичина" підготував більше 20 майстрів спорту та двох Заслужених тренерів України.

Тепер, маючи за плечима 15 років діяльності, БК "Політехніка-Галичина" йде упевненою ходою у майбутнє.

официальный сайт БК"Политехника-Галычина"

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.