вверх  обратно

Маринела Агаларева перешла в "Динамо"

1.05.2009
У пропущеному матчі 23-го туру між «Донбасом» і «Динамо»-НПУ ім. Драгоманова у складі киянок дебютувала 31-річна болгарка Марінела Агаларева, яка до останнього часу захищала кольори сімферопольського клубу «ТНУ-Орлан». Агаларева провела на майданчику майже 36 хвилин, за які набрала 9 очок, зробила 4 підбори, 2 результативні передачі і 4 перехоплення. Тим самим легіонерка з Болгарії допомогла команді Володимира Рижова-молодшого здобути гостьову перемогу з рахунком 73:61.

Виступаючи за «ТНУ-Орлан», у складі якого Агаларева провела 15 матчів, вона стала справжнім лідером кримської команди і однією з найпомітніших баскетболісток жіночої УБЛ. У середньому за гру вона набирала 21,4 очки (третій показник у лізі), робила 6,3 підборів, 5,0 передач (3) і 2,9 перехоплень (4). Одного разу офіційний сайт ліги визнав Агалареву MVP тижня.

Цікаво, що перший матч в УБЛ Агаларева провела саме проти столичного клубу. Вона стала шостою легіонеркою у складі «Динамо». Нагадаємо, за найтитулованіший жіночий баскетбольний клуб України також виступають чотири росіянки (Олена Кошуріна, Олена Легостаєва, Євгенія Стельмах, Вікторія Шолохова) і американка Джойі Клайберн. За останні тижні Агаларева стала третім серйозним придбанням динамівок після Наталії Сильянової і Вікторії Шолохової. Очевидно, що киянки мають намір дати справжній бій «Дніпру» у боротьбі за золоті нагороди чемпіонату жіночої УБЛ.

Марінела Агалерова народилася 5 вересня 1977 року, зріст – 179 см, виступає на позиції другого та третього номерів. За свою кар’єру змінила чимало клубів, перелік яких пропонуємо далі.

2000/02 – «Левскі Спартак» (Болгарія)
2002/03 – «Тіквез» (Македонія)
2003/04 – «Академік» (Болгарія)
2004/05 – «Госпіч» (Хорватія)
2005/06 – «Динамо» Курськ (Росія)
2006/07 – ЦСКА (Болгарія)
2007/08 – УСК (Чехія)
2008 – «Клуж» (Румунія)
2009 – «ТНУ-Орлан» і «Динамо»-НПУ ім. Драгоманова

У складі «Тіквеза» Агалерова стала чемпіонкою Македонії та володаркою національного Кубку. До того ж її нагородили званням MVP чемпіонату. У складі «Госпіча» Агалерова завоювала Кубок Хорватії.

У єврокубках свій найкращий сезон болгарка провела у курському «Динамо», де у середньому набирала по 13.4 очок і робила по 4 підбори, проводячи на майданчику по 30 хвилин.

womenbasket.com.ua
Добавил: McGhee
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.