вверх  обратно

БК "Одессе" отказано в переносе матча

23.04.2009

В період загострення боротьби за вихід в плей-офф, в УБЛ розгорнулася гаряча полеміка між командами, що представляють групу "А". Все почалося з прохання керівництва БК "Одеса" перенести один з вирішальних матчів групи на пізніший термін. Зокрема, пропонувалося перенести з 23 на 28 квітня поєдинок "Кривбасбаскет-Люкс" - "Одеса" – за взаємною домовленістю сторін.
 
Однак в разі перенесення матчу – побоюються суперники по групі - "Одеса" і "Кривбасбаскет-Люкс" на момент очної зустрічі  вже знатимуть про результати зустрічей своїх прямих конкурентів по групі "А", що неприпустимо в умовах боротьби за місце в плей-офф. Крім того, перед заключними поєдинками в групі "А" клуб БК "Одеса" матиме перевагу перед конкурентами – зокрема до матчу з "Черкаськими Мавпами" одесити матимуть майже тижневий відпочинок.
 
Тому пропозиція про перенесення матчу викликала повне неприйняття з боку конкурентів БК "Одеса" в боротьбі за путівку в плей-офф. "На прохання БК "Одеса" щодо переносу дати проведення чергової зустрічі БК "Кривбасбаскет" та БК "Одеса"… повідомляємо, в зв’язку з відсутністю реальних аргументів внесення змін в розклад ігор, вважаємо не доæльним, окрім цього вбачаємо в проханні БК "Одеси" певну зацікавленість, що може вплинути на об’єктивність результатів Чемпіонату та суперечить спортивному принципу неупередженості проведення змагань" - говориться в листі президента БК "Говерла" Володимира Овода президенту Ліги.
 
В  подібному ж ключі висловився і директор "Черкаських Мавп" Володимир Гриценко: "ТОВ "Черкаси-Баскет" категорично проти цього, адже таке перенесення порушує принцип рівності команд".
 
Іншу думку висловив президент "ДніпроАЗОТу" Григорій Потуремець: "Згідно з регламентом, команди можуть домовитись між собою про перенесення матчу. Якщо це влаштовує і "Кривбасбаскет", і "Одесу" - то не бачу причин бути проти переносу".
Крапку в спорі поставив директорат УБЛ, який відмовив в перенесенні матчу, оскільки ця домовленість "зачіпає інтереси інших команд", а значить порушує спортивний принцип.

официальный сайт УБЛ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.