вверх  обратно

Открытое письмо в ФБУ кандидатов в сборную от команд УБЛ

23.04.2009

В зв’язку з почастішанням спроб Федерації баскетболу контактувати з гравцями УБЛ в обхід клубів Ліги, кандидати в молодіжні збірні країни від УБЛ звернулися до Федерації з відкритим листом.
 
Ми, молоді баскетболісти, гравці молодіжних та юнацьких команд УБЛ, останнім часом дедалі частіше отримуємо запрошення до участі у молодіжних та юнацьких збірних України різного віку. Безперечно, подібні пропозиції є великою честю для будь-якого спортсмена та доброю нагодою підтримати престиж країни.
Однак ми вважаємо принизливим спосіб, в який озвучуються ці пропозиції: замість написати офіційні листи клубам УБЛ, функціонери ФБУ призначають мало не конспіративні побачення гравцям Ліги, телефонують нам на домашні телефони і відмовляються від побажання працювати через клубні канали.
Для нас, молодих спортсменів, дуже важливо отримати досвід ігор за збірну країни. Але клуби УБЛ інвестують кошти у нас розвиток, дають нам змогу набувати ігрової практики, і ми вважаємо не морально вести будь-які переговори про нашу участь у збірних поза спинами клубів ліги.
Більше того, сам по собі факт тіньових методів формування збірних свідчить про наявність моральної кризи  в ФБУ. Фактично ми опинилися в ситуації, коли оздоровлення атмосфери в національному баскетболі залежить від волі однієї людини – головного функціонера ФБУ Волкова Олександра Анатолійовича. Понад два місяці тому керівництво УБЛ в односторонньому порядку виступило з пропозицією об’єднати два баскетбольні чемпіонати в один, однак президент ФБУ Олександр Волков доклав максимум зусиль, аби Федерація проігнорувала цю пропозицію. Як, зрештою, з подачі того ж пана Волкова були проігноровані інші спортивні ініціативи Ліги, як, наприклад, проведення між клубами ФБУ та УБЛ кубку виклику.
З усієї повагою до пана Волкова як славетного у минулому баскетболіста, ми вимушені констатувати, що саме його кар’єрні – не спортивні – амбіції стоять нині на заваді до об’єднання двох ліг та нормалізації ситуації в українському баскетболі.
Тому ми звертаємося до ФБУ з відкритим листом і просимо її президента Олександра Волкова добровільно подати у відставку, аби не перешкоджати розвиткові українського баскетболу. Олександре Анатолійовичу: якщо ви подасте негайно у відставку, дасте можливість провести відкриті вибори президента ФБУ та очистити Федерацію від правління одного клану, то спорт від цього лише виграє.
Ми, молоді баскетболісти, щиро сподіваємося, що наші голоси будуть почуті, і в національному баскетболі розпочнуться позитивні зміни.
 
Гравці молодіжних та юнацьких команд УБЛ – кандидати до збірних

официальный сайт УБЛ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.