вверх  обратно

Маринелла Агаларева - MVP недели женской УБЛ

20.04.2009

Для тих, хто уважно слідкує за подіями у жіночій УБЛ, було зрозуміло, що рано чи пізно ця подія станеться. Марінела Агаларева стала першою болгаркою у лізі і дебютувала в ній 7 березня у матчі проти динамівок. Агаларева відмінно проявила себе у першій же зустрічі і відразу стала не лише провідним гравцем «ТНУ-Орлан», але й однією з найяскравіших баскетболісток усієї ліги. Майже щоразу вона претендувала на звання MVP тижня, однак для досягнення цього визнання, їй не вистачало зовсім трошки. І ось цього тижня час Агаларевої нарешті настав і вона стала першим гравцем «ТНУ-Орлан», визнаним MVP тижня. Щоправда, нам знову довелося відступити від своїх принципів і віддати звання найкориснішого гравця тижня баскетболістці, команда якої не зуміла виграти обидва своїх матча. Однак гра 31-річної болгарки у двох зустрічах проти «Южної Пальміри» була настільки блискучою, що її просто не можна було не відзначити.

Цього тижня «ТНУ-Орлан» і «Южна Пальміра» зустрічалися двічі. Спочатку у Сімферополі перемогли господарки – 91:72, а потім одеситки взяли реванш на власному майданчику – 85:68. У першій грі за 31 хвилину Агаларева набрала 34 очки, реалізувавши 10 з 14 двоочкових, 1 з 4 триочкових і 11 з 12 штрафних кидків. Також у її доробку 8 підборів і 5 результативних передач.

Незважаючи на поразку в одеському поєдинку, показники Агаларевої були не менш вражаючими – 30 очок і 9 підборів за 34 хвилини. Болгарка реалізувала 5 з 12 двоочкових, 4 з 5 триочкових і 8 з 11 штрафних кидків.

Всього у регулярному чемпіонаті Агаларева взяла участь у 13 іграх, проводячи у середньому на майданчику 35 хвилин і 43 секунди. Вона має наступні середні показники: 22,2 очки (2 місце у лізі), 6,6 підборів, 4,8 результативних передач (5 місце), 3,1 перехоплень (3 місце), відсоток влучань зі гри – 48,3%.

Можна сказати, що гідних конкуренток у єдиної представниці Болгарії у жіночій УБЛ не було. «Дніпро» і «Динамо»-НПУ ім. Драгоманова виграли по два матчі, однак ніхто з дніпропетровок і киянок не зміг яскраво проявити себе в обох зустрічах. У матчі «Галицька академія» - «Дніпро» (78:92) чудово зіграли Юлія Яхіна (33 очки) і Юлія Кашляк (24 очки і 10 підборів). Однак у наступному поєдинку проти «Політехніки-Галичини» їхні здобутки були доволі скромними, тоді як «вистрілила» Анна Покойова (29 очок). Щодо динамівок, то у грі проти «Луганських ластівок» () непогано дебютувала Наталія Сильянова (22 очки), а в поєдинку з «Донбасом» упевненими діями запам’яталися росіянка Євгенія Стельмах (21 очко + 12 підборів) і американка Джоі Клайберн (20 очок і 12 підборів).

Новачок «Галицької академії» Анна Зарицька, яка стала нашим лауреатом минулого тижня, відзначилася двома дабл-даблами (у сумі 33 очки і 28 підборів). Не гірше за Анну у двобоях з «Дніпром» і КПУ виглядали Вікторія Мірчева (35 очок + 19 підборів) і Валентина Воронова (37 очок). Як завжди, найкращими у КПУ були Ольга Кришталь (37 очок + 17 підборів) і Оксана Ющенко (30 очок + 16 підборів), а в «Южній Пальмірі» – Ірина Краснощок (48 очок) і Вікторія Шолохова (38 очок + 27 підборів).

Також відзначаємо 27 очок Оксани Ставицької і 26 очок білоруски Вікторії Пантюх у матчі «Марель-Черкаси» - «Луганські ластівки» (77:78), а також 26 очок досвідченої Оксани Солонарь у поєдинку між «Динамо» і «Донбасом» (80:71).

womenbasket.com.ua

Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.