вверх  обратно

Ирина Граненко - MVP недели женской УБЛ

23.03.2009
Найкориснішим гравцем минулого тижня редакція офіційного сайту жіночої УБЛ визнала захисника «Южної Пальміри» Ірину Граненко. Можливо, наш вибір дещо несподіваний для вболівальників, адже кілька баскетболісток продемонстрували значно кращі за Ірину статистичні показники. Та порадившись з фахівцями, які на власні очі бачили останні матчі «Южної Пальміри», ми зупинили свій вибір саме на 21-річній захисниці одеського клубу.

У 29-30 турах підопічні Світлани Колядюк здобули домашні перемоги над «Політехнікою-Галичиною» (100:72) та «Галицькою академією» (88:83), завдяки чому перемістилися на третю сходинку в турнірній таблиці. Фактично доля звання MVP тижня вирішувалася у зустрічі з івано-франківками. Останнім часом між цими суперниками склалися надзвичайно принципові стосунки, тому чергова очна зустріч очікувалася з нетерпінням.

За словами наставника «Галицької академії» Юрія Процюка, саме Ірина Граненко створила для його команди найбільше проблем. Тренер зізнався, що з її опікою івано-франківки не впоралися. За 36 хвилин Ірина набрала 20 очок, зробила 6 підборів, 3 результативні передачі і 4 перехоплення. Граненко зіграла дуже корисно і продемонструвала пристойний відсоток влучань зі гри (реалізувала 7 з 12 двоочкових і 1 з 2 триочкових кидків). Додамо, що напередодні у матчі проти львів’янок Ірина принесла своїй команді 19 очок. Це трохи менше, ніж у лідерів «Южної Пальміри» Ірини Краснощок і Вікторії Шолохової, однак Ірина провела у грі значно менше часу.

Ірина Граненко виходила на майданчик у 26-ти матчах нинішнього сезону (22 – у стартовій п’ятірці), у середньому проводить по 24 хвилини і набирає 10,5 очок. Минулого тижня ми також відзначили Ірину серед баскетболісток, які претендували на звання MVP тижня. Як бачимо, Ірина демонструє стабільність і доводить невипадковість своїх успіхів.

Якби «Галицькій академії» вдалося повернутися з Одеси з перемогою, найкориснішим гравцем тижня майже напевно стала б Катерина Паляничка. Ця 19-річна дівчина провела свої найкращі матчі у цьому сезоні. Спочатку у Сімферополі, де івано-франківки вирвали перемогу лише в овертаймі, Катерина відіграла всі 45 хвилин, набрала 28 очок, зробила 10 передач і 6 підборів. Як зауважив Юрій Процюк, саме яскрава гра Катерини стала вирішальним чинником у перемозі над «ТНУ-Орлан». В Одесі Паляничка також була на висоті – 14 очок і 12 підборів. Не дивлячись на юний для великого баскетболу вік, Катерині доводиться протидіяти лідерам суперників. Цього разу вона опікала Ірину Краснощок і робила це зовсім непогано.

Серед претенденток на звання MVP тижня також розглядалися одеситки Ірина Краснощок та Вікторія Шолохова. Вони мають чудову статистику в останніх матчах. Зокрема, Шолохова у грі проти «Політехніки-Галичини» встановила рекорд ліги за кількістю підборів у одному матчі (22). Однак у важливому поєдинку проти «Галицької академії» відсоток влучань молдаванки та росіянки залишав бажати кращого. Тому ми віддали перевагу Ірині Граненко.

На своєму звичному рівні зіграла Валентина Воронова. У двох матчах вона набрала 54 очки, зробила 19 підборів і 25 результативних передач. Погодьтеся, цифри вражаючі. Але в Одесі Валентина реалізувала лише одну з дев’яти триочкових спроб, що перекреслило її шанси.

Так вийшло, що в інших командах ніхто не відіграв два матчі на стабільно високому рівні. Кримчанки Наталія Коновалова і Марінела Агаларева відіграли непогано, але не більше того. Луганчанки Оксана Ставицька та Олена Гришина своєю блискучою грою допомогли «ластівкам» сенсаційно перемогти КПУ, однак на гру з «Дніпром» їх не вистачило. Це стосується і Ольги Ляшкової з «Донбасу», команда якої перемогла КПУ, але поступилася «Дніпру». А от відмінну статистику лідера запоріжанок Оксани Ющенко знівелювали поразки в обох матчах минулого тижня і втрата її командою третього місця.

womenbasket.com.ua
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.